Editie 2017 van Tweeduuster. Foto: Harry Vos
Editie 2017 van Tweeduuster. Foto: Harry Vos

Achterhoekse verhalen in een Hengelose tuin

HENGELO - Ook deze zomer vindt er weer een 'In d'n Tweeduuster' plaats in Hengelo, georganiseerd door de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk. Een trouwe schare liefhebbers komt elk jaar begin juli bij elkaar om te luisteren naar verhalen in het Achterhoeks in de sfeervolle tuin van Zelhemseweg 16. Terwijl de schemering (tweeduuster) valt, worden oude en nieuwe verhalen voorgelezen door een wisselend team van voorlezers en verhalenvertellers. Dit jaar vindt het plaats op woensdag 4 juli om 19.30 uur.

Marjan Smeitink van de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk: "De Achterhoekse literatuur bloeit. Naast de bekende oude schrijvers, zoals Herman van Velzen, zijn er ook nieuwere en onbekendere schrijvers die prachtig schrijven in onze streektaal." De muzikale omlijsting zal deze avond verzorgd worden door de familie Hilderink. Smeitink: "Drie zusjes en een broer musiceren en zingen al hun hele leven samen en dát hoor je. Prachtige samenzang, mooie liedjes en heel veel sfeer. En dat past prima bij de gezellige avond in de tuin.'"
Ook mooi: het is vrijwel altijd prachtig weer tijdens 'In d'n Tweeduuster'. De avond gaat altijd door, bij regen is er onderdak. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie en thee. Eigen klapstoel en dekentje meebrengen mag, maar hoeft niet.