Volgend seizoen geen derby tussen Pax en Keijenburgse Boys

KEIJENBORG - Aan het verblijf van Keijenburgse Boys in de derde klasse is na één jaar weer een einde gekomen. In de nacompetitie sneuvelde de ploeg tegen VIOS Beltrum door thuis met 3-4 na verlenging te verliezen.

Tijdens deze thriller toonden de oranje-hemden over veel veerkracht te beschikken. Na de 0-1 ruststand leek de beslissing te zijn gevallen toen VIOS 0-2 scoorde en de Boys weinig potten konden breken. Tom Goossens bracht met een fantastische vrije trap van 35 meter de spanning terug en nadat Raymond Sessink de gelijkmaker inkopte leek de kansen ten gunste van Keijenborg gekeerd. Ze konden echter niet doordrukken, zodat een verlenging noodzakelijk was. Wederom kwamen de Boys op achterstand toen de lange spits de 2-3 te gemakkelijk in kon koppen, maar nog gaf KB het niet op. Giel Goossens verzilverde een penalty, zodat met een 3-3 stand de strijd beslist leek te worden met strafschoppen. Helaas zeilde een vrije trap van links vlak voor tijd over doelman Grotenhuys, zodat Keijenburgse Boys het spannende duel met 3-4 verloor en degradatie een feit was.
Daarmee is ook weer een eind gekomen aan de derby tussen Pax en Keijenburgse Boys. De twee wedstrijden van het afgelopen seizoen waren een groot succes en smaakten naar meer, uiteraard voor spelers en supporters, maar zeker voor de penningmeesters, die door grote omzetten flinke bedragen konden bijschrijven op hun rekening. Wat rest zijn de mooie verhalen en herinneringen en hoop op een herhaling in de nabije toekomst.