OBS Rozengaardsweide opnieuw eerste bij de groepen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder
OBS Rozengaardsweide opnieuw eerste bij de groepen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder

Hengelose Avondvierdaagse trekt 684 wandelaars

HENGELO - Wandelaars konden van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni genieten van de Hengelose Avondvierdaagse. Verdeeld over vier dagen liepen 684 mensen mee, waaronder veel kinderen. Sommigen waren één of twee dagen van de partij, maar het grootste deel van de wandelaars kwam vier dagen lang naar sportpark Het Elderink.

Hier gingen de deelnemers van start voor 5 of 10 kilometer wandelen. Onderweg kwamen zij veel lokale ondernemers tegen, die langs de kant stonden met gezonde traktaties en – met het warme geen overbodige luxe – een lekker koel drankje. Ook was er muziek van shantykoor De IJsselboei uit Brummen en van de Hengelose muziekkorpsen Concordia en Crescendo.

Net als elk jaar waren er ook nu weer prijzen te verdelen. Bij de groepen ging de eerste prijs naar groep 3/4 van basisschool Rozengaardsweide. Zij mochten de wisselbeker houden omdat ze voor het derde jaar op rij de eerste prijs bij de groepen behaalden. De originaliteitsprijs ging naar Carla Postma, Laurette Althoff, Irma Schaapsveld en Sandra Kuijk. Elke dag waren zij in vier dezelfde shirts op de route te vinden, elke dag weer in een andere kleur.

Volgend jaar is de avondvierdaagse in Hengelo van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni. Het jaar 2019 is voor de organisatie een jubileumjaar. De Hengelose Avondvierdaagse bestaat dan tien jaar. Achter de schermen is de organisatie dan ook al druk bezig om hier een bijzondere editie van te maken.


OBS Rozengaardsweide wandelt wederom eerst prijs binnen

HENGELO - Ook dit jaar wandelde OBS Rozengaardsweide mee met de negende editie van de Hengelose wandel4daagse. 17 kinderen van groep 5/6 en 8 ouders liepen mee en alle dagen gaf de thermometer geweldige getallen aan en onweer en regen bleef gelukkig uit.

Al twee jaar op rij haalden ze de eerste prijs binnen in de categorie Groepen. Om de wisselbeker definitief te mogen behouden moet je echter drie jaar achter elkaar winnen. De uitdaging was geboren. Uitgedost in fluoriserende schoolshirts, vrolijke bloemenkettingen en accessoires, geschminkt en met veel zang en muziekinstrumenten gingen ze zingend op pad om vier dagen de vijf kilometer te lopen.

De tochten gingen veelal naar het buitengebied met afwisseling van zandpaden, langs sloten, door het bos en smalle verharde wegen en een stuk centrum. De derde avond ging de route onder andere langs Woonzorgcentrum De Bleijke waar de wandelaars enthousiast door muziek en bewoners werden begroet. Tevens kregen de wandelaars op deze avond nog een heerlijk soft ijsje van Partycentrum Langeler, wat weer genieten was voor jong en oud met deze temperaturen.

De prijsuitreiking was spannend voor de kinderen en na de verlossende woorden klonk gejuich en gingen de party poppers en champagne in de lucht. De school wil de organisatie hartelijk bedanken voor het wederom met succes neerzetten van deze wandel4daagse. Zij bedanken ook alle sponsoren die de wandelaars onderweg hebben voorzien van een heerlijk koel drankje en wat lekkers.


BoekStartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo

HENGELO - Op woensdag 20 juni is er een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo, van 10.00-11.00 uur. Het thema van deze bijeenkomst is Dierentuin.

BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én hun kinderen. ook als deze nog geen lid zijn van de bibliotheek. De bijeenkomst is gratis. Iedereen is van harte welkom.
BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.