Bijna alle prokkelaars en hun stageaanbieders met medewerkers van Philadelphia, Robot Phi en burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen
Bijna alle prokkelaars en hun stageaanbieders met medewerkers van Philadelphia, Robot Phi en burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen

Puur Natuur viert eerste lustrum
Prokkelstagedag

HENGELO – Op 7 juni was het de vijfde keer dat cliënten van Puur Natuur en bakkerij Hengelo, beide dagbesteding van Philadelphia zorg in Hengelo Gld. meededen met de landelijke prokkelstagedag. Zij kozen verschillende prokkels uit, prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking.

Door Liesbeth Spaansen

Meer dan twintig mensen vonden een of meerdere stageplekken en keken een dagje mee. Na een dag vol ervaring kwamen ze met veel verhalen terug naar Hengelo, waar in de Remigiuskerk werd gezongen en een drankje en een hapje klaarstonden. Maar niet alleen dat: Anja den Bakker heette Robot Phi, burgemeester Marianne Besselink en regiomanager van werk en dagbesteding van Philadelphia Jeroen Fiechter welkom. Zij waren aanwezig om naar die ervaringen te luisteren en de certificaten uit te delen aan prokkelaars en stageaanbieders.

Burgemeester Marianne Besselink weet nog goed dat zij als eerste buurt maakte bij Puur Natuur. "Bij de bakkerij maken jullie lekkere koeken en als er iets leuks is waar ik op bezoek ga, neem ik altijd die Bronckhorster Koeken mee." Zij had gehoord dat er enthousiast was meegedaan aan de Sterrenslag en mocht vertellen dat Philadelphia landelijk een kans maakt op de Gouden Prokkel.
De burgemeester vindt prokkelstage een leuk initiatief. "In de Achterhoek is het normaal dat we van elkaar leren. Tijdens de stagedag heb je tijd om te ontdekken en daar hoort een certificaat bij." Terwijl Jeroen Fiechter de cliënten naar voren vroeg, deelde de burgemeester de certificaten uit, waar zij alle tijd voor nam. "Ik wil wel weten wat je hebt gedaan, waar en hoe je het hebt gevonden," lachte ze iedereen toe, zelfs toen ze een van hen enthousiast hoorde vertellen dat hij op haar stoel had gezeten. Phi keek toe of alles goed verliep.
Jeroen Fiechter sloot de middag af. "Ik zag alleen maar blije en trotse gezichten." Na de groepsfoto met de certificaten, bleef iedereen nog voor een drankje en een hapje.

Wie was waar:
Chanienke, Thirsa, Sabrina, Emma, Jet en Sanne waren bij Marieke Plantinga van Music Maatje en Chanienke, Thirsa, Sabrina, Emma en Jet gingen ook kunstschilderen bij Lied de Man in Wichmond. Richard was conciërge samen met Bauke op basisschool Hagen in Doetinchem. Laurie was badjuf bij het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. Jozef liep een dagje mee met Hans Hermans, de conciërge in het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. Joke was bij Roos van Klaveren in Doetinchem, Hennie bij Anja Weustenenk in Hengelo, Mariëlle werkte mee in Pannenkoekenhuis De Heikamp in Ruurlo en Marieke hielp Berry in het Openbaar vervoer en speelgoed museum in Doetinchem. Sanne en Lisan hielpen Rob Rosweide in Shop Melange in Hengelo en Sabrina werkte met honden in Trimsalon Loekie in Keijenborg van Jeannette Weverink. Everley en Tomas maakten bloementaartjes bij Blooms & More in Hengelo, Irene en Anne-Wil hielpen Mart van Marts Eten en Drinken in Hengelo en Miranda glazuurde bij Rijkhart Mees van de Beeldhouwwinkel Zutphen. Jet bezocht met Donald kunstenares Marieke Plantinga in Steenderen en Silvia maakte 3D ontwerpen bij Jan Willem van Bits2Atoms Zutphen. Stefan ging naar het Philadelphia hoofdkantoor in Amersfoort bij afdeling communicatie en liep mee met vlogster Maajan en Christel Donatz en Marc bezocht de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Den Haag.


www.prokkel.nl