Werk van Ali Klompenhouwer te zien in de Grote Gudulakerk van Lochem. Foto: Ali Klompenhouwer
Werk van Ali Klompenhouwer te zien in de Grote Gudulakerk van Lochem. Foto: Ali Klompenhouwer

Expositie 'Schilderen is kleur in je leven'

STEENDEREN/LOCHEM - Het Steenders Palet bestaat uit drie dames uit Steenderen, die samen de schilderkunst beoefenen. Ieder met een eigen stijl en voorkeur voor materialen. Maar altijd expressief en vrolijk van kleur. Tot en met 13 juli exposeren zij hun werk in de Grote Gudulakerk aan de Markt te Lochem. De expositie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Diny Boogman, Ali Klompenhouwer en Tineke Roorda richten zich in hun werk vooral op hun leefomgeving Steenderen. Landschappen en bloemen; koeien, kippen en schapen. Diny Boogman vooral in aquarel, Tineke Roorda en Ali Klompenhouwer meestal met olieverf.
Hun werk is figuratief; van impressionistisch tot meer gedurfd expressionistisch. Met lef, gebruik van grote penselen, aangepast verf- en kleurgebruik, maar vooral met 'de kunst van het weglaten', objecten verfijnen en véél suggereren met één penseelstreek. Daardoor krijgen hun schilderijen een vrolijke uitstraling en laten nog veel te vragen over voor de kijker.


www.steenderspalet.nl