Werk van Henk Stemerdink. Foto: Neeltje Huisman
Werk van Henk Stemerdink. Foto: Neeltje Huisman

Expositie Victory on Canvas

DREMPT - Tot en met 21 mei exposeert Henk Stemerdink zijn schilderijen. Voor de tweede keer is hij te gast in de bezoekersruimte van Wijnboerderij 't Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Drempt.

In het najaar van 2017 liet hij hier zijn op het landschap geïnspireerde schilderijen zien. Als oorspronkelijk landschapsschilder, opgeleid aan de kunstacademie in Arnhem en geïnspireerd door onder andere de romantisch Engelse landschapsschilder Turner, ontwikkelde hij een eigen stijl met de 'innerlijke landschappen', zoals hij zijn werk noemt. Het zijn abstracte schilderijen waarin licht, lucht water en de verbondenheid met de natuur voelbaar blijft. In zijn meest recente werk betrekt hij zijn tuin en de kleurrijke levenskracht van bloemen. Als natuurmens en natuurschilder geniet hij van het buitenleven en laat hij in deze expositie in de wijngaard van het Heekenbroek zijn kijkers meegenieten. Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst, dit jaar van 10 t/m 13 mei, wordt de expositie uitgebreid en zijn ook buiten op het erf van de wijnboerderij diverse schilderijen te bewonderen.
De expositie en het terras zijn open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Kunst4daagse dagelijks vanaf 11.00 uur geopend.


www.heekenbroek.nl

www.victoryoncanvas.nl


De muzikale ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma de muzikale ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 23 april zal commissielid van kerk en radio, Gerrie Bossenbroek uit Hengelo, enkele gedichten voordragen. De heer Wim Scheerder uit Doetinchem is op 30 april de studiogast. In zijn overdenking zal hij ook stil staan bij het bombardement van Doetinchem waar hij in de tweede wereldoorlog van nabij getuige was. Op maandag 7 mei zal mevrouw I. Hoekstra uit Zelhem een overdenking houden.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.