Coördinator van de pannenkoekendag op de St. Bernardschool Dirk helpt met serveren. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Coördinator van de pannenkoekendag op de St. Bernardschool Dirk helpt met serveren. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Pannenkoeken St. Bernardusschool goedgekeurd

KEIJENBORG - Tijdens nationale pannenkoekendag, vrijdag 16 maart was groep 8 van de St. Bernardusschool in Keijenborg actief. Onder leiding van de coördinatoren Sanne en Dirk serveerden zij 's morgens pannenkoeken aan opa's en oma's en bezoekers van de Keijkamer.

Door Liesbeth Spaansen

Toen alle gasten een plek hadden gevonden, namen coördinatoren Sanne en Dirk het woord. "Van harte welkom opa's en oma's, de pers en natuurlijk de wethouder. Dit is de derde keer dat de St. Bernardusschool meedoet aan de nationale pannenkoekendag. De eerste keer waren er ongeveer dertig personen, de tweede keer al heel veel meer en nu hebben we zelfs een vol restaurant. Wij hebben alles zelf georganiseerd en hopen dat jullie een hele fijne ochtend hebben."
Wethouder Jan Engels, die de uitnodiging had aanvaard mee te eten, gaf een compliment aan groep 8 voor de organisatie van deze ochtend. Hij vond het initiatief geweldig. Natuurlijk wilde hij graag de rol van voorproever vervullen, een gebruik dat uit de Middeleeuwen stamt. Toentertijd kon het voorproeven slecht aflopen, maar nu proefde hij vol vertrouwen de eerste pannenkoek: hij stak zijn duim op, de pannenkoek smaakte voortreffelijk. Daarna ging de bediening aan het lopen met koffie, thee en natuurlijk pannenkoeken.
Voor tussendoor konden de gasten genieten van een entertainment programma. Een aantal kinderen van groep 8 liep rond in shirts van sponsor Plus, maar had ook hulp gekregen van Coen Evers en Bloemsierkunst Jolanda. De bediening had passend zwarte kleding aan. De gasten genoten van een heerlijke en gezellige ochtend.
Aan het einde van de ochtend werden er nog wat pannenkoeken bezorgd bij onder andere de mensen die deze ochtend in de Keijkamer van Dorpshuis de Horst waren en aan mensen die die slecht ter been zijn en niet konden komen. Super bedankt groep 8 van de St. Bernardusschool.


Foto's zijn te bekijken op achterhoekfoto.nl