DCH 1 in Voorthuizen

HENGELO - In de elfde en laatste ronde van de Gelderse hoofdklasse speelde het eerste team van DCH in Voorthuizen tegen DVV. Voor DCH een sterke tegenstander die goed bovenin meedraait en vierde staat. Maar DCH wilde toch nog proberen, ondanks dat ze al gedegradeerd zijn, er een mooie wedstrijd van te maken.

Ook de teamleider gaf aan bij het welkomstwoord, nu er geen belangen op het spel stonden, om er mooie wedstrijden van te maken. En dat gebeurde. Het ging er spannend aan toe tot aan de laatste partij van Arnoud de Greef die op een fraaie manier het eindspel won. Daarvoor ging het met flitsende standen op het bord er mooi aan toe, maar kwamen de meesten niet verder dan remise. Invaller Jan Luiten opende de score met 1-1 en dat ging gelijk op met de eerste vier uitslagen. Dinant Spieker, Eddy Hoebink en Harry Vos speelden eveneens gelijk. Jaap de Vries had in het eindspel een mindere positie en dat wist zijn tegenstander goed uit te buiten; die bracht DVV op voorsprong met 6-4. Nadat ook Rodier Evers en Gerben te Raa gelijk hadden gespeeld, bracht Arnoud de stand weer in evenwicht en het werd 8-8. Als er niet voldoende teams zijn die willen promoveren van de eerste klasse regio naar de Gelderse hoofdklasse dan kan DCH misschien blijven, maar dan zullen er nog spelers bij moeten komen. Jaap de Vries weet nog niet zeker of hij volgend seizoen bij DUO speelt, maar Dinant Spieker gaat daar wel naar toe. Damvereniging DCH kampt met te grote terugloop van het aantal leden.
Onderlinge competitie 24ste ronde: Tonny Hoebink - Jan Bosch 1-1, Jaap Vos - Gerrit Halfman 1-1, Arnoud de Greef - Harry Vos 2-0, Rodier Evers - Erik Brummelman 2-0. Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 13-24, 2. Rodier Evers 12-19, 3. Harry Vos 12-14. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 14-18, 2. Henk Lansink 14-17, 3. Erik Brummelman 12-13.
DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113 Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.

dch-hengelo.geldersedambond.nl

DVO DS1 pakt weer punten

HENGELO - In de afgelopen weken speelde DVO DS1 niet, maar toch veranderde er wel het een en ander. Na de slechte resultaten in de laatste wedstrijden besloten trainer Kevin Bergervoet en de selectie per direct uit elkaar te gaan. Het DVO-bestuur handelde snel en wist de ervaren Anton Baars als trainer aan te trekken die de rest van het seizoen af zal maken. Anton Baars was eerder al eens een korte periode trainer bij DVO, en trainde onder andere ook Halley, Longa en Orion.

Bij de thuiswedstrijd van zaterdag 10 maart tegen Esch Stars uit het Twentse Vasse kon hij nog niet aanwezig zijn, waardoor Hans Horstink met ondersteuning van Cees Tesselaar de honneurs waarnam. Weliswaar verloor DVO dit duel met 2-3 maar toch was er al verbetering in het spel merkbaar en pakte DVO weer een aantal belangrijke punten in de strijd om handhaving.
Het was een aantrekkelijke, spannende wedstrijd waarin beide ploegen vochten voor elk punt. In de eerste set ging het gelijk op tot 13-13 waarna Esch Stars een gaatje wist te slaan van vijf punten en die met 21-25 naar een goed einde wist te brengen. In de tweede set was het krachtsverschil weer gering tot Sterre Smeitink met een fraaie opslagserie de score van 11-12 naar een 18-12 voorsprong wist om te buigen. DVO wist deze set met 25-21 te winnen.
Esch Stars bleek een geduchte, taaie tegenstander en herstelde zich in de derde set. Met degelijk spel en weinig (opslag-)fouten wisten ze het DVO knap lastig te maken en door een 19-25 setwinst weer op voorsprong te komen. In de vierde set was DVO vanaf het begin de bovenliggende partij. Esch Stars werd met 25-13 in de hoek gezet. Een beslissende vijfde set was noodzakelijk. DVO wist het goede ritme niet vast te houden. Tot de wissel bij 6-8 kon DVO het nog bijbenen, maar in de slotfase moesten de Hengelose vrouwen de zege met 8-15 aan Esch Stars laten.
DVO DS1 staat nu met 42 punten op een vijfde plaats. Zaterdag 17 maart staat de wedstrijd tegen nummer 10 op het programma: uit tegen Gemini uit Borculo (16.30 uur, sporthal 't Timpke).

Basteom wint met krappe 2-1

STEENDEREN - Basteom heeft voor de tweede achtereenvolgende keer de volle buit gepakt in deze competitie. De thuiswedstrijd tegen SHE eindigde in een 2-1 overwinning. Het was prima voetbalweer en dat maakte het ook voor de toeschouwers een stuk aangenamer dan de laatste keren het geval was.

Basteom schoot fel uit de startblokken, want de wedstrijd was amper begonnen of er stond al 1-0 op het scorebord. Ries Heitkönig wist in de tweede minuut, vanaf randje strafschopgebied, de SHE-keeper te verschalken met een mooi schot. Daarna ging het redelijk gelijk op zonder veel kansen. Toch werd het in de 31ste minuut 1-1 toen Basteom op het middenveld balverlies leed, de achterhoede niet goed stond en de spits na een mooie steekpass vrij voor doelman Timon Nijkamp geen fout maakte.
Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij Basteom te weinig voetbalde en te veel meeging in het fysieke spel van de gasten uit Hall. In de 52ste minuut ging er het nodige fout in de spelopbouw van SHE en Ries Heitkönig profiteerde dankbaar van dit buitenkansje, 2-1.
De wedstrijd bleef daarna spannend, Basteom probeerde de beslissing te forceren en SHE loerde via de counter op de gelijkmaker, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren waardoor Basteom de drie punten deze keer thuis hield.

Volgende wedstrijd: Zondag 18 maart, aanvang 14.30 uur, Doesburg - Basteom, komt allen.