Grote Bengels Louisa en Lisa vermaken de kinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Grote Bengels Louisa en Lisa vermaken de kinderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Nieuwe Grote Bengels nemen het
Bengelbal over

OLBURGEN/RHA - Het twaalfde Bengelbal op 4 februari mocht rekenen op een leuke opkomst met blijde kinderen en ouders. Door gulle gave van sponsoren en vrijwilligers mocht dit gezellige feest weer plaatsvinden in Zaal Kraantje Lek in Olburgen. Deze middag had een bijzonder tintje.

Want Tante Bengel kwam niet opdagen, omdat ze de warme stranden en cocktails verkoos voor het Bengelbal. Zij geniet nu van het zonnige zuiden en wordt bedankt voor de fijne jaren dat zij er was. De dansmarietjes, in een nieuw jasje gestoken en onder leiding van de nieuwe dansjuffies, Lisa en Karin, lieten een mooi optreden zien.
De Grote Bengels Alex en Eddie namen na twaalf jaar afscheid en gaven het stokje door aan twee enthousiaste jonge dames, Louise en Lisa. Het gevoel ligt dubbel bij Alex en Eddie. Na twaalf jaar inzet en enthousiasme stoppen doet ze toch wel wat. Toch hebben ze er een goed gevoel over om te stoppen, tijd voor nieuwe ideeën en kansen met enthousiaste jongeren die dit feest gaan voortzetten. Eddie en Alex genoten van deze middag en na afloop kregen ze een luid applaus van alle grote en kleine Bengels. Eddie en Alex werden bedankt voor hun geweldige inzet van de afgelopen jaren.
Deze middag werd natuurlijk ook de nieuwe prins en prinses gekozen, een spannend moment voor de kinderen, want wie wil nu geen prins of prinses zijn. Prins Lars Reurlink en Prinses Lana de Croon kregen een groot applaus en natuurlijk een mooie medaille en werden deze middag in het zonnetje gezet.
Er waren ook leuke optredens van de talenten van Olburgen en Rha. Dansen, zingen en een mooie show weggeven. Na afloop kregen zij allen ook een mooie medaille.
De middag verliep helemaal super, dansen, zingen en hossen onder begeleiding van DJ Sacha. Na afloop kregen alle kinderen een heerlijke zak snoep. Er werden al optredens gepland voor volgend jaar. Zondag 26 februari 2019, dat mag alvast in de agenda. Iedereen bedankt voor deze geweldige middag voor de kinderen en hopelijk tot volgend jaar.


'Marktzicht' gaat door als 'De Jongens'

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - "Het was hier altijd druk", vervolgt ze. "Heb veel moois meegemaakt. De kampioenschappen van voetbalvereniging PAX. Dan was het hier vier dagen bal. Of met de kermis. Het 'dubbeltjesdansen'. Voor een dansje moest een heer een dubbeltje betalen. Dan mocht ie een dame aftikken. Van de opbrengst betaalden we de muziek. Vervelende dingen heb ik in die 52 jaar eigenlijk niet meegemaakt. Als iemand te diep in het glaasje gekeken had, werd ie naar huis gebracht. Ruzie was hier zelden of nooit." Over één ding kan Leny Wolbrink zich echter toch nog wel een beetje opwinden: het rookverbod in de horeca. "Dat hield mensen weg. Was het met die maatregel sowieso niet eens. Je moet aan de bar toch een sigaretje kunnen roken? Dat hoort er gewoon bij. Maar ja, het is niet anders…".

Na het overlijden van Jan Wolbrink, in 2013, zette zijn weduwe het bedrijf te koop. Regelmatig namen overnamekandidaten een kijkje. Soms ging de koop op het laatste moment niet door. Ook was er interesse om Marktzicht te huren. "Maar daar wilde ik niet aan beginnen. Dan heb je nóg zorgen." Toen kwamen 'de jongens' een praatje maken. En kan Leny Wolbrink haar uitspanning nu met een gerust hart overdragen. Ze is het helemaal eens met de plannen van vader en zoon Jansen, die vol bewondering zijn over hun voorgangster. "52 jaar! Doe het in de horeca maar eens na. Onderschat het niet!". Als het aan Marco Jansen ligt krijgt Leny een eigen kruk. "Ze blijft hier altijd welkom. Hoeft zij zich niet te vervelen." Daar is ze zelf trouwens geenszins bang voor. Hoewel..? "Ik ga eerst een tijd niets doen. Daarna? Dat zie ik dan wel weer."

De Jansens gaan er met 'jeugdig' elan tegenaan. Met meer bieren op de tap dan het assortiment waaraan tante Leen vasthield. Dus niet alleen pils van Grolsch en Heineken en als uitwas een bokbiertje. Een mooie wijnkaart ook en een uitgebreider aanbod van hapjes voor de lekkere trek. "Het café wordt 'landelijk bruin'", vatten vader en zoon het beoogde interieur samen . "Stoer, robuust, met een nieuwe bar, een houten vloer, een zitje hier en een open haardje daar. Een praatje maken met, als vanouds, rustige muziek op de achtergrond. Mensen, jong en oud, moeten zich hier op hun gemak voelen. Een leuke, gezellige kroeg, Dat was met 'Marktzicht' zo en dat blijft als 'De Jongens'. Want daar is behoefte aan. Ook bij dames…".