Basteommers leren de AED te bedienen. Foto: PR
Basteommers leren de AED te bedienen. Foto: PR

Korte cursus eerste hulp bij sportblessures

STEENDEREN - SV Basteom gaf dinsdag 23 januari de mogelijkheid aan haar trainers, leiders en vrijwilligers om een cursus basisbeginselen EHBO te volgen. Bart Haggeman heeft deze avond met veel verve verzorgd. In de kantine van de club kwamen verschillende vormen van eerste hulpverlening in diverse situaties aan bod.

Een voorbeeld is reanimatie. Met poppen werd geoefend om in het geval van nood een goede reanimatie uit te kunnen voeren. De dertig - twee regel werd er weer ingehamerd. Daarnaast kregen zij tips om eerste hulp te verlenen bij onverwachte ongelukjes en sportblessures. De 'cursisten' bedankten Bart Haggeman voor zijn enthousiaste inbreng en hopen dat het geleerde uiteindelijk niet in de praktijk hoeft te worden gebracht.


HAMOVE organiseert wandeltocht over Hengelse zand

HENGELO - De sportcommissie van de HAMOVE organiseert zondag 4 februari een wandeltocht. De start is vanuit de HAMOVE molen gelegen aan het circuit aan de Varsselseweg 34 in Hengelo Gld.

De afstanden die kunnen worden gelopen zijn ongeveer zes, twaalf of twintig kilometer en er kan gestart worden tussen 10.00 en 14.00 uur. De twintig kilometers lopers dienen voor 11.00 uur te starten. De wandelroutes gaan over het alom bekende Hengelse zand. De kosten bedragen 4 euro per persoon, inclusief een consumptie. In de verwarmde molen kunnen deelnemers na afloop nog genieten van een hapje en/of een drankje. Meer inlichtingen bij Frits Meijerink, 06-13088150.