Mannenkoor Shansons staat op het podium van het Theater onder de Molen. Foto: PR
Mannenkoor Shansons staat op het podium van het Theater onder de Molen. Foto: PR

Dynamiek en een beetje show met Mannenkoor Shansons

VORDEN/LINDE - Het mannenkoor Shansons staat vrijdagavond 2 februari geprogrammeerd in Theater Onder de Molen. Na een zeer succesvol optreden tijdens de zomercarrousel 2017 is dit koor opnieuw geboekt, maar nu voor een volledig avond. Het publiek zal gegarandeerd vrolijk en blij het theater verlaten.

Dit energieke en enthousiaste koor bestaat uit 21 homomannen uit de Achterhoek. Het is ontstaan uit een initiatief van een paar mensen die wilden optreden tijdens de maandelijkse soosavonden die in Doetinchem werden gehouden door Stichting Homoseksualiteit Achterhoek, afgekort; de SHA. Ziehier de eerste drie letters van de naam Shansons.
Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Thissen, die in dit roze gezelschap een minderheidspositie inneemt. Het klikt overigens prima, al schudt hij geregeld zijn wijze grijze hoofd bij bepaalde taferelen tijdens de koorrepetitie.
Het repertoire is heel gevarieerd. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning. Tijdens optredens worden de muziekmappen niet gebruikt. Ook wordt dynamiek en een beetje show niet geschuwd. Hierdoor wordt bereikt dat het optreden blijft boeien van begin tot eind.

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Kaarten kunnen via de website worden besteld, maar ook aan de zaal worden gekocht. Dit bijzondere theater heeft een beperkte capaciteit. Vooraf reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via de website.

www.theateronderdemolen.nl


Bestemmingsplan vrieshuis Aviko goedgekeurd

HENGELO/STEENDEREN - De Raad van State heeft het bestemmingsplan 'Steenderen, herziening bedrijfsterrein Aviko' goedgekeurd. Dat blijkt uit een uitspraak van woensdag 24 januari. "Wij zijn blij dat, na een langdurige procedure, de uitspraak een feit is en dat de procedure rondom de goedkeuring uiteindelijk positief is verlopen.", zo laten ze bij Aviko weten. "Op basis van de vandaag gedane uitspraak zien wij de definitieve afronding met vertrouwen tegemoet en zullen zo spoedig mogelijk starten met de daadwerkelijke bouw van het vrieshuis."

Door omwonenden was bezwaar gemaakt tegen de plannen voor het te bouwen vrieshuis van 35 meter hoog, zoals in het bestemmingsplan staat. De omvang van 85 bij 89 meter (9000 vierkante meter opslag en 400 vierkante meter kantoren) en hoogte van het vrieshuis werd door omwonenden aangevochten. Zij vrezen voor aantasting van het aangezicht van het dorp, waardedaling van hun woningen en geluidsoverlast.

Ondanks dat was de Raad van State in juli 2017 in een tussenuitspraak al grotendeels akkoord gegaan, maar volgens hen had de gemeente onvoldoende onderzocht of Aviko in de eigen parkeerbehoefte van zowel vrachtwagens als personenauto's zou kunnen voorzien. In de uitspraak van vandaag, naar aanleiding van onderzoek door bureau Arcadis is gebleken dat zij hier in ruime mate aan voldoen, zowel voor de vrachtwagens als personenauto's van het personeel.

Overigens kan er nog niet begonnen worden met de bouw omdat de rechtbank in Arnhem de zaak tegen de verleende omgevingsvergunning, die omwonenden hebben aangespannen, nog moet behandelen.


Repair Café Hengelo

HENGELO - De vrijwilligers van het Repair Café Hengelo waren donderdag 25 januari op uitnodiging te gast bij de gemeenteraadsvergadering. Zij werden vooraf ontvangen door het gemeenteraadslid Youri Klein Braskamp.

Na een voorstelrondje van de gasten was er even gelegenheid om onder andere de doelstellingen en het werk van het Repair Café toe te lichten. Voordat de raadsvergadering begon was er een kennismaking met de wethouders en raadsleden. De vergadering werd strak geleid door de voorzitter. Tijdens de pauze en natijd was er gelegenheid om met de raadsleden te praten en hier hebben de vrijwilligers het Repair Café nogmaals onder de aandacht gebracht van de diverse partijen. Al met al kunnen ze terugkijken op een informatieve avond, waar de raadsleden voor hen een gezicht hebben gekregen en het bestuur van de gemeente Bronckhorst dichter bij hen en hun activiteiten in de dorpen is komen te staan.

Het Repair Café aan de Kerkstraat 15 in Hengelo is elke eerste en derde donderdag van de maand van 15.00 tot 20.00 geopend. Verdere informatie staat op de site.

www.repaircafehengelogld.nl