BoeN informeert de deelnemers aan het zonnedak

STEENDEREN - De energiecoöperatie BoeN heeft een start gemaakt met de bouw van een collectief zonnedak met 700 zonnepanelen bij Steenderen. 'BoeN' staat voor 'Bronkhorst en Omgeving Energie Neutraal'. Het zonnedak Holthuizen, dat BoeN gaat bouwen en naar verwachting vanaf juni stroom gaat leveren, levert een forse bijdrage aan dat doel: jaarlijks kunnen daarmee 53 huishoudens worden voorzien van groene lokaal opgewekte stroom.

Tijdens een goed bezochte informatieavond op dinsdag 23 januari hebben de mensen van BoeN de leden bijgepraat over het zonnedak. Een groot deel van de leden koopt 'productie-aandelen', dat wil zeggen zonnepanelen in het zonnedak Holthuizen.
De subsidie van de Provincie Gelderland (20% van de investering) is inmiddels ontvangen, en de Coöperatie heeft een offerte-aanvraag gestuurd aan vier geselecteerde Achterhoekse installateurs.
Tijdens de informatieavond werden de financiële en andere cijfers getoond over het zonnedak, en werd uitgelegd wat de voordelen voor de deelnemers zijn. Zie daarvoor de website www.boen.nu, op de pagina 'zonnedak'.

Voorafgaand aan de presentatie over het zonnedak Holthuizen werd afscheid genomen van aftredend bestuurslid Jaap Schwarz, een van de oprichters van BoeN. Hij werd door alle aanwezigen zeer bedankt voor zijn initiatief en inzet.