Er werd samen ontbeten en een verhaal voorgelezen. Foto: PR
Er werd samen ontbeten en een verhaal voorgelezen. Foto: PR

In de pyjama genieten van een
'voorleesontbijt'

HENGELO - In de week van het Nationale Voorleesontbijt deed het kinderdagverblijf locatie Rozemarijn van Markant kinderopvang ook mee aan deze activiteit. De kinderen mochten in de pyjama op het kinderdagverblijf komen. De dag werd begonnen met een heerlijk ontbijt, mede mogelijk gemaakt door supermarkt Plus Eland en Bakkerij Hengelo.

De kinderen genoten van een uitgebreid ontbijt. De kleuters van de Piersonschool kwamen er ook gezellig bij en na het gezamenlijke ontbijt werd het prentenboek van het jaar 2018 'Ssst! De tijger slaapt' voorgelezen. Karin van de bibliotheek kwam op bezoek met de dieren uit het verhaal en las het interactief voor. Ook werden er spelletjes gespeeld. De beleving was groot bij de kinderen en ze genoten zichtbaar.


Evert Blaauw gekozen als lijsttrekker Gemeentebelangen Bronckhorst

BRONCKHORST - Tijdens de algemene ledenvergadering van Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB) is Evert Blaauw unaniem gekozen als lijsttrekker van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 maart 2018 gehouden gaan worden.

Ook zijn de 18 kandidaten tellende kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2018-2022 vastgesteld. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2018-2022 zijn in te zien op de website van Gemeentebelangen Bronckhorst. GBB ziet met het verkiezingsprogramma 'Laat Bronckhorst Groeien!' de verkiezingen met vertrouwen tegemoet en staat met haar kandidaten klaar om de gemeente Bronckhorst de kansen te geven die het verdient.

www.gbbronckhorst.nl


De Kei levert een bijdrage tegen
eenzaamheid

STEENDEREN - Stichting Welzijn Steenderen hield 16 januari in ontmoetingscentrum De Kei een themamiddag over eenzaamheid. De Kei is een plek waar onbewust ook een bijdrage wordt geleverd aan de preventie van eenzaamheid door het organiseren en aanbieden van verschillende activiteiten.

Coalitie Erbij, het samenwerkingsverband tegen eenzaamheid, heeft deze middag belangstellenden, vrijwilligers, beroepskrachten en het sociale team van de gemeente Bronckhorst op de hoogte gebracht van de betekenis van eenzaamheid en van het belang eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken.
Het was een gezellige middag waarbij de kennis werd getest door middel van een quiz. Daarnaast werden er gesprekken gevoerd en gediscussieerd. Voormalig huisarts uit Vorden Gerben Sterringa presenteerde op een amuserende wijze een aantal activiteiten en ideeën om eenzaamheid te verminderen, zoals ontmoetingen in een Repair café, het bezoeken van koffieochtenden of gaan fietsen op een duofiets. Het programma was gevarieerd en interactief. De deelnemers waren duidelijk tevreden over hoe de middag verlopen was.

Voor wie een samenvatting van deze middag wil, nog eens verder wil doorpraten over eenzaamheid, een vraag wil stellen of zelf iets wil betekenen in het kader van eenzaamheid, kan contact opnemen met Riyan Berendsen van Welzijn Steenderen, telefoon 06-27277293, riyan.berendsen@dekeisteenderen.nl of Wilma Berns van het Sociale Team, telefoon 0575-750250, w.berns@bronckhorst.nl.


Standhouders Medler Lente Fair

VORDEN/MEDLER - Stichting Oranjefeest Medlertol organiseert op zondag 25 maart van 10.00 tot 16.00 uur de zevende editie van de Medler Lente Fair. Ook dit jaar worden de activiteiten gehouden in de gebouwen en op het omliggende terrein van Elweco-Medo, Onsteinseweg 2 te Vorden (Medler). Omdat er wellicht nog ondernemers en verenigingen zullen zijn die niet rechtstreeks benaderd ZIJN, maar toch graag deel zouden willen nemen aan de Medler Lente Fair, stelt de organisatie hen bij deze alsnog in de gelegenheid zich aan te melden via het opgavenformulier op de website of via e-mail.

info@medlerfeest.nl

www.medlerlentefair.nl