De Zonnebloemgasten genoten van de lunch bij Het Stedelijk Zutphen. Foto: Ina Rietberg
De Zonnebloemgasten genoten van de lunch bij Het Stedelijk Zutphen. Foto: Ina Rietberg

Leerlingen verzorgen lunch voor
Zonnebloem-gasten

Steenderen/Zutphen - Zonnebloem-gasten van de afdeling Steenderen schoven vorige week aan voor een driegangenlunch in 't Wijnhof, het opleidingsrestaurant van Het Stedelijk Zutphen.

De gasten werden om 12.00 uur in Zutphen verwacht, de laatste werd om zo'n uur of drie weer thuis afgezet. Een kleinschalige activiteit, maximaal negen gasten en drie vrijwilligers die voor het vervoer zorgen. De leerlingen in de keuken en zij die de gerechten uit serveerden hadden hun best gedaan; de laatsten waren verantwoordelijk voor een mooi gedekte tafel, de eersten voor de kunstig opgemaakte gerechten. Het voorgerecht, een Italiaanse salade, werd gevolgd door gepocheerde zalm met dillesaus met een garnituur van diverse groenten. Het nagerecht bestond uit chocolademousse en vanille-ijs. En daarna nog even nagenieten met een kop koffie of thee. Het viel in de smaak bij de gasten, die met gevulde magen weer huiswaarts keerden.


Expositie Jan Idink in Bieb Hengelo

HENGELO - In februari exposeert Jan Idink zijn houten beelden in de bibliotheek van Hengelo Gld.

Nadat hij het onderwijs had verlaten wilde hij, naast zijn grote hobby muziek, ook beeldhouwen in hout. In 2003 kreeg hij de kans om in cultureel centrum De Gruitpoort in Doetinchem bij docent Geert Lebbink de cursus 'vormgeven in hout' te volgen. Idink werd steeds enthousiaster, mede door de passie van docent en medecursisten. Sinds 2011 is hij lid van het beeldhouwerscollectief in Doetinchem.
Hout fascineerde hem altijd al: het is levend materiaal, heeft onverwachte vormen, kleurverschil (spint- en kernhout) en een prachtige nervatuur en draadrichting. Bijna alle houtsoorten zijn geschikt om sculpturen van te maken, zoals goudenregen, fluweelboom, notenboom, fruitboom, eik en zijn favoriet: olijfboom. Voor het maken van een kunstobject laat Idink zich leiden door het hout zelf, door de vorm, structuur, de gaten, krommingen, kleur et cetera. Jan Idink staat regelmatig op fairs, kunstmarken en in galeries.
Zie voor de openingstijden de website.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl

janidink.nl