70-jarig jubileum Reinier Hilderink (r.) leidt tot Reinier Hilderink Fonds. Foto: PR
70-jarig jubileum Reinier Hilderink (r.) leidt tot Reinier Hilderink Fonds. Foto: PR

Schuttersgilde St Jan Keijenborg eert 70-jarig jubilaris Reinier Hilderink

KEIJENBORG - Reinier Hilderink (86) viert dit jaar het 70-jarig jubileum als lid van het Schuttersgilde Sint Jan uit Keijenborg. Tot een paar jaar terug voerde Reinier als Tamboer-MaƮtre het eigentijdse geel blauwe korps aan. Herkenbaar, met een eigen stijl en vooral met een grote lach op het gezicht. Reinier krijgt vanaf 2018 een fonds dat zijn naam zal dragen.

Volgens de statuten kan het Gilde uit de opbrengst van de kermis donaties aan de Keijenborgse gemeenschap geven. Al meerdere jaren werd een donatie uitgereikt, zonder dat daar een officieel tintje aan hing. Op de nieuwjaarsreceptie maakte het bestuur bekend dat dit vanaf nu het Reinier Hilderink Fonds zal gaan heten. Een geldbedrag wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief, stichting of vereniging die actief is voor de Keijenborgse bevolking. Reinier werd na de bekendmaking onmiddellijk aan het werk gezet om de cheque van 2018 te overhandigen aan een afvaardiging van peuterspeelzaal PUK.

Fons Stapelbroek heeft ruim 55 jaar als tamboer in het korps meegedraaid en is op tal van terreinen actief in het Gilde. Vanwege deze inzet is Fons tot Lid van Verdienste benoemd met bijbehorende oorkonde en speciale Gilde onderscheiding. Zijn vrouw Trees kreeg een bos bloemen.

Het Gilde Sint Jan bestaat in 2018 maar liefst 165 jaar. Met dit lustrum zullen er in de komende maanden allerlei extra activiteiten zijn in en rond Keijenborg. In april zal het Gilde een Sint Jandag organiseren, waarbij iedereen zelf kan proeven wat Sint Jan nu allemaal te bieden heeft. Ook is de Ontmoetingsdag voor bestuursleden van alle Gelderse Schutterijen dit jaar in Keijenborg.

Het derde weekeinde van september zal helemaal in het teken staan van het 165-jarig jubileum en het keizerschieten. Uiteraard is er ook voor het gehele dorp weer groot feest dat weekend van 21 t/m 23 september. Verder zal het Gilde een aantal optredens verzorgen in de regio en in mei zal het volledige korps deelnemen aan de Kringdag de Achterhoek in Silvolde.


Spelers DCH in Nationale Competitie

HENGELO - In de hoofdklasse A blijft DIOS 1 op de zesde plaats met 8-9 na gelijkspel in en tegen Heerenveen. Arnoud de Greef speelde daar eveneens gelijk. DUO 2 speelde thuis tegen de rivieren dammers uit Gorinchem en behaalden na lange tijd weer een overwinning van 13-7. Rodier Evers had daar een aandeel in door te winnen.

Ben Okken was enigszins opgeknapt om mee te spelen maar verloor wel. DUO 2 steeg een plaats naar de negende met 8-4 in de eerste klasse C. DIOS 2 speelde in deze achtste ronde van de N.C. in Kampen. Het werd voor DIOS 2 een teleurstellende nederlaag van 14-6. Harry Vos incasseerde zijn eerste nederlaag dit seizoen voor DIOS 2 die door dit verlies een plaats zakte naar de achtste plaats met 8-7.
Donderdag 11 januari speelt het eerste van DCH thuis tegen Barneveld/Bennekom voor de achtste ronde van de Gelderse hoofdklasse.
Onderlinge competitie 16de ronde: Gerrit Halfman - Ben Okken 0-2, Erik Brummelman - Wim Eijkelkamp 0-2, Jan Luiten - Henk Lansink 1-1, Arnoud de Greef - Harry Vos 2-0, Rodier Evers - Jaap de Vries 2-0, Han van Beek - Gerrit Kreunen 0-2, Jan Bosch - Tonny Hoebink 1-1.
Standen: Groep A; 1. Arnoud de Greef 8-14, 2. Rodier Evers 7-11, 3. Harry Vos 8-11. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 8-13, 2. Henk Lansink 9-10, 3. Gerrit Halfman 8-8. DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, 461113.


dch-hengelo.geldersedambond.nl