Vrijwilligers van Keijenburgse Boys in de bloemen gezet. Foto: PR
Vrijwilligers van Keijenburgse Boys in de bloemen gezet. Foto: PR

Nieuwe trainer Keijenburgse Boys

KEIJENBORG - SV Keijenburgse Boys onderscheidt vrijwilligers, maakt naam nieuwe trainer bekend en verlengt contact hoofdsponsor Staja Wapening. Dit waren de meest in het oog springende punten in de nieuwjaarsrede van voorzitter Marcel Melgers. Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari kwam de voorzitter met een paar actuele nieuwtjes.

Allereerst namens het bestuur van de s.v. Keijenburgse Boys aan alle aanwezigen, in het bijzonder, de sponsoren, donateurs, ouders, vrijwilligers en supporters een voorspoedig, gezond en sportief 2018 gewenst.

Evaluatie KBB100
2017 was voor de vereniging een bijzonder jaar, met de viering van de 100ste verjaardag. Een jaar waarin historie werd geschreven maar ook herdacht. Een succesvolle loterij met de verkoop van 600 loten, met daaraan gekoppeld vier keer een avond waar de eerste prijzen verloot werden. De wedstrijd tegen Lucky Ajax. Wat een succes en met als klap op de vuurpijl de verloting van de hoofdprijs. Finale in de beker van de J-O19 en J-O11, met daarbij de bekerwinst van de J-O19. Heel lang geleden dat Keijenburgse Boys dat heeft mogen vieren. Plaatsing van het eerste elftal voor de nacompetitie met als gevolg promotie naar de derde klasse.
Het schitterende jubileum weekend, drie dagen een feest voor jong en oud. Het begon met een receptie waar de voorzitter van burgemeester Besselink de Koninklijke erepenning kreeg. De presentatie van een jubileum boek met daarin veel heden en verleden, een collectors item. Veel buurtverenigingen en ook dorpsgenoten kwamen hun felicitaties overbrengen. Drie heel mooie dagen waarbij voor iedereen iets te doen was.

Hoofdsponsor
Staja is al meer dan dertig jaar hoofdsponsor van de Boys. In het seizoen 2016/2017 heeft het bedrijf het eerste elftal voorzien van een geheel nieuw tenue. Daarna zijn er nogal wat zaken veranderd binnen Staja. Royal Reesink deed zijn intrede en dat maakte het voor de Keijenburgse Boys nogal onzeker. Het doet het bestuur deugd dat zij op de valreep van 2017/2018 een contract heeft mogen ondertekenen met Staja Wapening tot en met het seizoen 2020/2021.

Hoofdtrainer
Afgelopen november kreeg de club het bericht dat de huidige trainer, Dave Clephas zijn contract niet wenste te verlengen. Na een korte selectie procedure en twee gesprekken is er donderdag 4 januari een overeenstemming gekomen met een trainer voor het seizoen 2018/2019: Wolf Wannet. Voor de meesten van de aanwezigen een onbekende naam. Toch was Wannet enkele jaren geleden nog actief als trainer in de Achterhoek en wel bij AZSV en SV Gendringen. De nieuwe trainer is woonachtig in Oosterhout en is momenteel trainer bij SV Nooit gedacht uit Geffen (Nbr) en hij doet bij NEC/ top Oss nog enkel individuele trainingen bij de J013.

Huldiging vrijwilligers
Helaas zijn er elk jaar vrijwilligers die op de een of andere manier stoppen met hun activiteit bij de vereniging. Anneke Booltink, Krista Jolij, Judith te Stroet, Bram Mijnen, Bas Seesing, Robert Sueters, Theo Sessing, Patrick Goossens en Marcel Smit werden met een cadeaubon en een mooie bos bloemen bedankt voor hun jarenlange inzet bij Keijenburgse Boys. Door in het zonnetje te zetten van deze vrijwilligers was natuurlijk een symboliek voor alle vrijwilligers en andere ondersteuners van Keijenburgse Boys

Hierna was er gelegenheid de gehuldigde te feliciteren en werd de receptie op de bekende gezellige Keijenburgse manier voortgezet.