Jaarlijks staat Toneelgroep Vierakker-Wichmond garant voor een doldwaze toneelavond. Foto: PR
Jaarlijks staat Toneelgroep Vierakker-Wichmond garant voor een doldwaze toneelavond. Foto: PR

Toneelgroep Vierakker-Wichmond komt weer vijf keer op de planken

Ludgerusgebouw in Vierakker veranderd in Huize Avondrust

Door Jan Hendriksen

VIERAKKER WICHMOND – Eind januari verandert het Ludgerusgebouw in Vierakker in Huize Avondrust. Dan speelt namelijk Toneelgroep Vierakker-Wichmond onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden uit Vorden de klucht 'Het beleg van Huize Avondrust' op het kleine maar knusse toneel van het Ludgersgebouw. Het beloven weer vijf doldwaze toneelvoorstellingen te worden. Want daar staat Toneelgroep Vierakker-Wichmond inmiddels al jaren gerant voor. Toneelgroep Vierakker-Wichmond speelt maar liefst vier avondvoorstellingen (vrijdagavond 26 en zaterdagavond 27 januari en vrijdag 2 en zaterdag 3 februari) en een matinee voorstelling (zondagmiddag 28 januari).

De bezoekers aan de klucht zijn te gast op de C-vleugel van Huize Avondrust. Deze vleugel wordt bewoond door vier op leeftijd zijnde krasse knarren (Jan Borgman, Henna ter Vrugt, Gerard van Til en Steven Pennekamp) die er van hun welverdiende rust genieten. Hun eten wordt geserveerd, de koffie wordt ingeschonken, ze hebben het er naar hun zin. Hoewel er een nieuw bejaardentehuis zal worden gebouwd, blijft hun vleugel bestaan en mogen ze er hun laatste levensjaren blijven wonen. Maar dan komt hen ter ore dat de directrice van het tehuis (Marieke Vaartjes) hele andere plannen heeft met de desbetreffende vleugel. Plannen die haar geen windeieren zullen opleveren. Zij heeft het namelijk met een projectontwikkelaar (Erik klein Haneveld) op een akkoordje gegooid en de vleugel zal plaats gaan maken voor vakantiewoningen. De vier oudjes willen dat plan tegenhouden, koste wat kost. De 'bewapening' wordt in gereedheid gebracht en proviand wordt aangevoerd, ze gaan het pand bezetten! Dat een dergelijke veldslag niet helemaal zonder slag of stoot verloopt, zal men begrijpen. Het is dan ook gedaan met de rust in Huize Avondrust. Dit allemaal naar aanleiding van het toneelstuk 'Het beleg van Huize Avondrust', een klucht geschreven door Rien Buunk. De andere rollen in de klucht worden gespeeld door Roland Wolbrink, Anne-Wil klein Lenderink, Annemarie Wolbrink en Bouke Wolbrink.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de toneelvoorstellingen start op zondagmiddag 14 januari waarbij de spelers persoonlijk de eerste kaarten verkopen van 14.00 tot 18.00 uur bij café DOK (D'n Olde Kriet) in Wichmond. In de dagen daarna zijn kaarten verkrijgbaar bij DOK en Bakkerij Besselink. Wees er snel bij want de ervaring heeft geleerd dat de belangstelling voor kaartjes groot is. De vier avondvoorstellingen op 26 en 27 januari en 2 en 3 februari beginnen telkens om 20.00 uur en de matineevoorstelling op zondag 28 januari om 14.00 uur.