Kerkbalans 2018 komt eraan

HENGELO - De voorbereidingen voor de actie Kerkbalans zijn weer in volle gang. Het thema van de actie is dit jaar: 'Mijn kerk verbindt'. Tussen 20 januari en 3 februari 2018 wordt een brief verstuurd met het verzoek om bij te dragen. Van harte aanbevolen door de gezamenlijke Kerken in Hengelo Gld.

Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de kerk. Daarom vragen de gezamenlijke kerken elk jaar aan al hun parochianen / gemeenteleden om een bijdrage. Het is een vrijwillige bijdrage, maar zij kunnen niet zonder. De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor de kerk/parochie. De gezamenlijke kerken hopen dan ook dat zij weer op iedereen mogen rekenen. Dankzij deze bijdrage kunnen ze hun belangrijke taken blijven vervullen en nieuwe plannen maken.


Bibliotheek kan méér open met meer hulp

BRONCKHORST - Met ingang van 1 januari hebben de bibliotheken in Hengelo, Vorden en Zelhem andere openingstijden. Tijdens die openingsuren kan men op vaste tijden rekenen op de hulp van de informatieprofessionals. Op andere momenten zullen de vrijwillige gastvrouwen en gastheren aanwezig zijn. Kijk voor het nieuwe overzicht op de site.

Voor de bibliotheken wordt gezocht naar zogenaamde Biblio-takers, die de bibliotheek onder zijn of haar hoede nemen. Zij zullen tussen 12.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek zitten om te zorgen dat iedereen terecht kan. Biblio-takers kunnen alléén komen, maar liever samen met iemand anders, of samen met de kaartclub, leesclub of zangclub of...? Dan kan de bibliotheek méér open zijn voor de inwoners in hun plaats. Wie een biblio-taker wil zijn, neemt contact op met een medewerker in de bibliotheek of bel Klantenservice: 0314 333445.


bibliotheekwestachterhoek.nl