De Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, zonder het bedoelde graf. Foto: PR
De Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, zonder het bedoelde graf. Foto: PR

Op zoek naar een onbekende soldaat

STEENDEREN/ELBURG - Philip Reinders uit Elburg wil graag in contact komen met lezers die meer informatie kunnen verschaffen over de onbekende soldaat die begraven ligt op de Algemene Begraafplaats in Steenderen, graf 1.

De datum van overlijden is 6 april 1945. Volgens zijn gegevens is dit veldgraf gevonden op 250 meter ten westen van de boerderij van D.J. Gerritsen (Garritsen) in De Luur, Steenderen. "Was of is dit boerderij De Eek aan de Eekstraat?", vraagt hij zich af.
Misschien dat iemand zich dit nog kan herinneren of misschien zijn er foto's van het veldgraf. Er is een foto van de Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, maar daar staat dit graf niet op. Vermoedelijk omdat deze onbekende soldaat pas in april 1947 is gevonden en toen is herbegraven op de Algemene Begraafplaats. Landbouwer Verhoef Oldenburgen uit De Luur, zou een identiteitsplaatje (?) hebben gevonden en dit hebben afgegeven op het stadhuis.
Informatie, documentatie of eventuele foto's met betrekking tot deze onbekende soldaat, kunnen naar Reinders worden gestuurd. Misschien is het mogelijk om dan de identiteit van de soldaat te achterhalen. Adres: Pijlkruid 25, 8081SK in Elburg. Email: Reinders2@upcmail.nl