V.l.n.r.: Grieto Zeeman, Bart Vos, Karin Jansen, Boudewijn de Bakker en Mary Gatacre. Foto: PR
V.l.n.r.: Grieto Zeeman, Bart Vos, Karin Jansen, Boudewijn de Bakker en Mary Gatacre. Foto: PR Foto:

Stichting Toeristisch Platform Vorden opgericht

VVV Bronckhorst is daarmee VVV Vorden geworden

VORDEN - Donderdag 20 december is de toeristische organisatie voor Vorden opgericht. VVV Bronckhorst is daarmee VVV Vorden geworden. De VVV winkel blijft op dezelfde locatie. Deze stap was noodzakelijk omdat de vijf kernen in de gemeente Bronckhorst vanaf nu de activiteiten voor het toerisme zelfstandig oppakken.

Het bestuur van de nieuwe VVV bestaat uit Mary Gatacre van De Wiersse, Boudewijn de Bakker van de Keuken van Hackfort, Karin Jansen, Bart Vos en Grieto Zeeman, lid van het huidige bestuur van de VVVBronckhorst en voorzitter van het Toeristisch Platform Vorden. Daarnaast is er een werkgroep met vertegenwoordigers van de Musea, de Kunst en Natuurbelangen.

"Een mooie club mensen die in het belang van het dorp en de toeristische ondernemers enthousiast aan de slag gaat", aldus Grieto Zeeman. "We hebben veel taken, zoals het onderhouden van de nieuwe website vorden.nl (die in januari in de lucht komt), het verzorgen van het gastheerschap in de winkel, de belangenbehartiging, het maken van nieuwe thematische routes, het onderhouden van bestaande routes, etc."

Uit rapporten van de gemeente Bronckhorst blijkt dat de kansen op economisch vlak voor Vorden en omgeving vooral op het toeristisch vlak liggen. Het bestuur wil deze zoveel mogelijk benutten. Voor zowel de lokale bevolking als de vele gasten die Vorden en de regio het hele jaar door bezoeken, is het belangrijk dat de Stichting Toeristisch Platform Vorden de vele taken goed uitvoert samen met alle belanghebbenden en de vrijwilligers van het VVV, teneinde de kansen volop te kunnen grijpen. Met een sterk en nieuw bestuur gaan wordt deze uitdaging nu aangegaan.