Met de verkoop van abonnementen houden we de ijsbaan in stand

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Arie is daar overigens wel zeker van dat het water pompen gaat lukken. "Maar hoe lang het duurt voor de baan vol is? Normaal is dat 24 uur. Als we moeten pompen, kan het misschien wel veertien dagen duren. Maar, dat kost dan ook veertien dagen stroom wat betaald moet worden. Eerder had de ijsbaan in Vorden te kampen met een aantal jaren zonder ijs. De financiƫle problemen konden toen met donaties van De Werf en sponsoren in Vorden worden opgelost.

Daarom is de voorverkoop van kaarten en gezinsabonnementen (voor een gezin met twee volwassenen en kinderen) heel belangrijk. Met dat geld houden we de ijsbaan in stand. We willen in ieder geval voorkomen dat we de stroom niet meer kunnen betalen en dan worden afgesloten."

"Het terrein is van Natuurmonumenten. We werken goed samen," vertelt Arie Maalderink. "Leuk feitje is dat schaatsen op natuurijs op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van Unesco staat."

De Vordense ijsbaan gaat met de tijd mee, want kaarten kunnen online worden besteld via de website. "Dat scheelt ook vrijwilligersuren, want als er ijs ligt, zijn we er allemaal!".


www.ijsbaan-vorden.nl


Opbrengst actie wordt besteed aan het opleiden van de jeugd

VORDEN - De verkoop van de oliebollen door Harmonie Vorden vindt plaats op vrijdagmiddag -en avond en de zaterdagmorgen. Het bakken van de oliebollen gebeurd bij Bakkerij Joop. De opbrengst van de actie wordt onder andere besteed aan het opleiden van de jeugd.

Voor de toekomst van de vereniging is het immers van belang voldoende jeugdige leerlingen te hebben die op termijn kunnen doorgroeien naar de slagwerkgroep of het harmonieorkest. Er staat nu een prachtig orkest en dat wil de vereniging voor de toekomst graag behouden. Sinds enkele jaren heeft de vereniging de gehele opleiding weer in eigen hand genomen. Hiervoor zijn een aantal gekwalificeerde en enthousiaste vakleerkrachten aangenomen. Deze, aan het conservatorium opgeleide docenten, begeleiden de leerling bij de eerste stappen op hun muzikale pad. Om de opleiding betaalbaar te houden is de opbrengst van deze actie ieder jaar weer een mooie opsteker.

Zeker zijn van heerlijke oliebollen? Een bestelling plaatsen kan tot donderdagavond 6 december via e-mail: info@harmonievorden.nl. Tevens is het mogelijk om vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur de oliebollen te kopen in het Kulturhus.