Arie Maalderink toont de slangen boven een dun laagje, nu bevroren, water van de Vordense Beek. Foto: Liesbeth Spaansen
Arie Maalderink toont de slangen boven een dun laagje, nu bevroren, water van de Vordense Beek. Foto: Liesbeth Spaansen

IJspret na zo een zomer?

VORDEN – De IJsvereniging van Vorden is druk bezig met de voorbereidingen voor het komende schaatsseizoen. De voorverkoop van de gezins- en ledenkaarten is in volle gang. Deze worden verkocht op woensdag 28 november van 12.30 tot 15.30 uur en op zaterdag 1 december van 11.00 tot 15.00 uur in de kantine van de ijsbaan.

Door Liesbeth Spaansen

Drie jaar achterelkaar konden de liefhebbers schaatsen op de baan in Vorden. Dit jaar kon dat nog in de eerste week van maart. Bijna hadden de vrijwilligers de moed opgegeven maar op een prachtige ijsvloer was nog dagenlang ijspret.

Een van de vrijwilligers en ook voorzitter is Arie Maalderink. "Mijn ouders woonden naast de ijsbaan. Ook mijn vader was er altijd druk mee. Ik ging dus ook al vroeg het ijs op. En maar krabbelen, maar zo leerde ik wel schaatsen. Tegenwoordig zit veel jeugd achter de computer of de mobiel, maar als er ijs is staan ze op het ijs. Daar doen we het voor!"

Voor aankomend seizoen is het nog maar de vraag of er geschaatst kan worden, al is de eerste nachtvorst al geweest. "De slangen waarmee we de ijsbaan onder water zetten, hangen boven de droge Vordense Beek. We hopen op heel veel regen en dat de Beek alsnog volloopt." Arie toont de slangen boven een dun laagje, nu bevroren, water. "We gaan onderzoeken of we het water ook uit de grond kunnen pompen. De bron zit zo'n twintig meter diep. De vraag is alleen: Hoeveel volume kun je halen? We zijn aan het kijken of dat gaat lukken."


Lees verder op pagina 3