Vorden 1 wijst koploper terug. Foto: Johan Bolink

Vorden 1 verslaat koploper

VORDEN - Koploper SDOUC ging afgelopen zondag in Vorden over de knie: op een gezellig druk Sportpark 't Grote Veld won Vorden 1 met 3-1. Het eerste herenteam ziet zichzelf nu terug op een achtste plaats. De dames van Vorden redden het niet in de streekderby tegen Ratti-Socii VR1: zij verloren met 3-4.

Het was de tweede wedstrijd tegen een koploper in twee weken voor Vorden 1. Vorige keer was het Spero uit Elst dat tot en met de zesde speelronde de ranglijst aanvoerde, en bij aanvang van de wedstrijd van afgelopen zondagmiddag stond SDOUC uit Ulft bovenaan. Maar dankzij de 3-1 winst van Vorden is nu Orion uit Nijmegen de nieuwe koploper in de tweede klasse.

Vorden begon sterk en kwam met een penalty van Daan Horstman in de 7de minuut van de wedstrijd op voorsprong. Met een prachtige aanvallende actie van de linksbuiten van SDOUC werd de 1-1 aangetekend. Met deze stand brak de rust aan. Trainer Michel Feukkink wijzigde, op Stefan Eggink na, de gehele achterhoede en bracht Niels Rondeel in voor de licht geblesseerde Bas Abbink. Vorden 1 kreeg meer grip op SDOUC en zorgde ervoor dat het een gelijkwaardige wedstrijd werd. Het Ulftse team kreeg grote kansen om op voorsprong te komen, maar de bal ging er echter aan de andere kant in. Een zwak moment van de keeper van SDOUC werd genadeloos afgestraft door Frank Hiddink. De Ulftenaren gingen voor de gelijkmaker en waren met een kopbal van Kees van de Pavert heel dicht bij. Maar Frank Hiddink liet in de 85ste minuut zien hoe het wel moet: hij kopte een voorzet van Daan Horstman feilloos raak.

Damesteam verliest streekderby
De meiden van Vorden 1 hebben afgelopen zondag voor het eerst in deze competitie verloren en nog wel tegen streekgenoot Ratti-Socii. De zeer effectief spelende dames uit Kranenburg/Wichmond benutten de kansen zeer goed en kwamen in de tweede helft zelfs op een 1-4 voorsprong. Door twee doelpunten van Maree Oplaat werd het nog spannend, maar verder dan 3-4 kwamen de Vordense dames niet. Vooraf werd Roy Dommerholt als shirt- en polosponsor van Fysiotherapie Heersink in de bloemetjes gezet en bedankt voor zijn bijdrage aan het damesvoetbal bij v.v. Vorden.

Dash onderuit in Zwolle

VORDEN - Afgelopen weekend, zaterdag 3 november, reisde Dash af naar Zwolle waar om 16.30 uur de wedstrijd tegen VC Zwolle DS 3 op het programma stond. Vele supporters reisden mee om de dames aan te moedigen.

De eerste set begon Dash fanatiek, er zat veel strijd in. Al snel kwamen de dames erachter dat ze een stapje harder moesten zetten tegen het geroutineerde team. De teams gingen gelijk op, met mooie punten aan beide kant bleven ze dicht bij elkaar. Met goeie servicedruk en slimme balletjes wist Dash de set uiteindelijk naar zich toe te trekken: 23-25.

Dash startte vol goede moed en en scherp aan de tweede set. Ook deze set waren de teams aan elkaar gewaagd, er werd aan beide kanten hard gevochten voor de punten. Aan het einde van de set scoorde Zwolle een paar mooie punten over het midden. Hier had Dash geen antwoord op: 25-21.

Door een aantal wisselingen in het team probeerde Dash de derde set weer fris aan de start te staan. Al snel kwamen de Vordense dames op een flinke achterstand, door een goede servicedruk en blokkering van Zwolle. Door veel persoonlijke fouten en de routine bij de tegenstander wisten ze niet dichterbij te komen: 25-13.

Een 2-1 achterstand voor Dash, maar de dames waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Door een goede servicedruk van Zwolle kwamen ze al snel op een flinke achterstand. Dash probeerde mee te komen met het goede spel van de dames uit Zwolle, maar al snel bleek dat dit er niet meer in zat. Het resulteerde in het eerste verlies: 25-11.

Aankomend weekend op zaterdag 10 november spelen de dames in eigen hal om 18.00 uur tegen de dames uit Emmen.

Ruime winst voor Quintus heren C

HENGELO - Handbalvereniging SV Quintus had zondag 4 november verschillende wedstrijden op het programma. De thuiswedstrijden werden in Sporthal de Lankhorst in Wichmond gespeeld.

Quintus D1 speelde tegen Pacelli D2 in het Sourcy Center. De wedstrijd begon goed. Helaas waren er na een blessure in de eerste helft, geen wissels meer. Daardoor moest het tempo wat naar beneden. Eindstand 17-13.
De Heren C1 gingen op bezoek bij Duiven C1 in Sportcentrum Triominos. Het was in de eerste helft niet duidelijk wat kon worden verwacht. De kleinere spelers gingen onder de armen door en bleven in het spoor. Ruststand 10-12. Tweede helft ging een stuk beter en na gelijk vijf punten voor Quintus ging de schroom er af. Eindstand 17-32.
Dames 1 speelden tegen de dames van HCL/Loo in Sporthal de Lankhorst in Wichmond. Het was weer super geregeld, met dank aan Bart. Een spannende wedstrijd met mooi samenspel. Hele wedstrijd stond Quintus voor en op het nippertje werd verloren met 16-17.
Quintus HB1 speelde in Sporthal Kermisland tegen UDI 1896 HB1, eindstand 31-22.
In Sporthal de Lankhorst speelde Heren 2 een thuiswedstrijd tegen DSC 1 uit Deventer. Van begin af aan hadden de heren van Quintus het beste van het spel waardoor er met rust al een comfortabele voorsprong op het scorebord stond: 18-5. Ook na rust denderde Quintus door en zo werd er een ruime overwinning geboekt. Eindstand 31-12.
In Sportcentrum Triominos ontmoette Quintus DC1 het team HCL/Loo-Groessen DC2. Quintus speelde geen beste wedstrijd. Wel aanvallen maar te weinig verdedigen. Er vielen teveel gaten en de handen waren mondjesmaat omhoog. Eindstand 19-12 voor Groessen.
Quintus heren 1 kwam in actie tegen The Flyers uit Wijchen. Na een eerste helft met veel kansen, maar nog meer gemiste kansen, keek Quintus tegen een 12-6 achterstand aan. In de tweede helft werd er feller gespeeld met meer druk. Echter was het niet voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand 19-15 in het voordeel van The Flyers.