Dash heer en meester in Groningen

VORDEN - Afgelopen weekend moest Dash optreden tegen Donitas in Groningen.

In de eerste set moest Dash er serverend even inkomen maar dit werd snel opgepakt. Want uiteindelijk zorgde de goede servedruk en passing ervoor dat deze set met ruime cijfers werd binnengeslagen (11-25). In de tweede set leek de scherpte even weg te zijn aangezien Dash met een achterstand van drie punten de set begon. Door weer een goede servedruk en passing kon er dan ook heerlijk worden gespeeld. Dit resulteerde in een setwinst van 12-25.

De derde set was een bijzonder begin van de set. Er was een opstellingsfout bij Donitas waardoor het even niet duidelijk was of er nou een puntje af moest of toch erbij. Na veel overleg werd het uiteindelijk opgelost. De gehele set heeft Dash weer de touwtjes in handen gehad en hun eigen spelletje kunnen spelen. Aan het einde van de derde set stond er 14-25 op het scorebord, wat winst betekende voor de dames van Dash.

Een 3-0 voorsprong, de winst is binnen. Maar iedereen was gebrand om ook die vierde set mee naar Vorden te nemen. Vorige week had Dash namelijk de laatste set door de vingers laten glippen. Fanatiek werd de laatste set begonnen, wat zorgde voor weer een mooie voorsprong. Ook met de dalende gemiddelde leeftijd van het team wist Dash de laatste set met een ruime setstand te winnen (13-25).

Dash nam de volle 5 punten mee terug naar Vorden. Een goede overwinning waarbij de trainer ervoor zorgde dat de meiden van Dash de gehele wedstrijd scherp en fel bleven.

Volgende week, 3 november, staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 16.30 uur begint de wedstrijd tegen VC Zwolle DS 3.