Samenwerking VVV, Zomerfeesten en leefbaarheid Vorden

VORDEN – Meepraten over een verdergaande samenwerking met de VVV, nieuwe plannen voor de Zomerfeesten en over de leefbaarheid in Vorden. Dat zijn de drie workshopsessies waaruit de leden van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) woensdagavond 7 november kunnen kiezen tijdens hun Algemene Ledenvergadering bij Urtica De Vijfsprong.

Het is de eerste Ledenvergadering onder voorzitterschap van Peter Besselink. "We hebben bewust gekozen voor een nieuwe opzet. Wat interactiever. Natuurlijk zullen we de leden eerst kort bijpraten over lopende zaken. Maar daarna gaan ze zelf aan de slag, waarbij er gekozen kan worden uit twee van de drie workshops", legt Peter Besselink uit. "Er spelen nu een paar belangrijke zaken binnen de ondernemersvereniging, waarbij we het belangrijk vinden om te horen hoe onze leden daarover denken."

Zo is het bestuur van de VOV in gesprek met het Toeristisch Platform Vorden (TPV) om te kijken of de activiteiten van het TPV en de VVV kunnen worden ondergebracht bij de Vordense Ondernemers Vereniging. In de workshop staat centraal aan welke randvoorwaarden zo'n samenwerking moet voldoen. Ook nieuwe plannen voor de Zomerfeesten komen aan bod in een aparte sessie. Volgend jaar vallen de Vordense Zomerfeesten gelijk met de Zwarte Cross. Moet er worden uitgeweken naar een andere datum? En wordt het tijd voor een ander opzet of locatie? In de derde workshop wordt ingegaan op de vraag hoe het (winkel)dorp aantrekkelijker kan worden gemaakt, zowel voor bewoners als bezoekers.

Voor bewoners en bezoekers
Voorzitter Peter Besselink benadrukt dat de VOV er niet alleen is voor Vordense ondernemers. Maar ook voor bewoners en bezoekers van Vorden. "Deze maand houden we bijvoorbeeld de Nacht van de Nacht. Maar ook activiteiten als de intocht van de Sint, de Kerstmarkt, de Zomerfeesten en het Fashion & Art Event worden (mede) door ons georganiseerd, dikwijls met hulp van enthousiaste vrijwilligers. De commissie Zomerfeesten is onlangs uitgebreid met drie nieuwe leden: Stef Kruip, Timmy van Lingen en Wendie Vrieler. Daar zijn wij als bestuur heel blij mee. Nieuw bloed zorgt altijd weer voor nieuwe ideeën!".

Goede ideeën of tips voor de VOV? Stuur dan een mail.


info@vov-vorden.nl


Vordenseweg afgesloten vanwege plaatsing chicanes

LOCHEM/VORDEN - Van 29 oktober tot 15 december zal de Vordenseweg tussen Vorden en Lochem afgesloten zijn voor het verkeer. Reden hiervoor is de plaatsing van twee chicanes op deze weg. Bovendien worden de fietsstroken breder en zullen deze achter de chicanes langsgaan. Verder zal de weg een nieuwe deklaag krijgen, worden de bermen steviger gemaakt en aan weerszijden van de weg wordt een betonrand aangelegd. Dit alles gebeurt onder regie van Circulus-Berkel Buitenruimte, de werkzaamheden worden door Dostal Wegenbouw uit Vorden uitgevoerd.

Uit gesprekken met aanwonenden begin vorig jaar bleek dat de te hoge snelheid, de hoge verkeersintensiteit, de hoeveelheid (zwaar) vrachtverkeer en de veiligheid van fietsers als knelpunten werden ervaren. Er werden toen zes tijdelijke chicanes geplaatst op de Wildenborchseweg om de knelpunten aan te pakken, die uiteindelijk door definitieve wegversmallingen zullen worden vervangen. Uit een snelheidsmeting, later dat jaar, bleek dat ten opzichte van 2015 dat de snelheid van bijna al het verkeer structureel was afgenomen tot de gewenste snelheid van 60 km p/u.

Aandachtspunten daarna waren een aparte fietsstrook, de locatie van de plaatsing van de chicanes, de ruimte om er door te rijden en de voorrangsregeling. In de uitvoering voor de definitieve maatregelen zal rekening gehouden worden met deze aandachtspunten. Tijdens de werkzaamheden zal een omleidingsroute worden aangegeven. Voor meer informatie over wegwerkzaamheden, zie de website of neem telefonisch contact op met Circulus-Berkel.


0900 - 9552

www.bereikbaargelderland.nl