Dash Dames 1 verslaat VC Sneek DS 3

VORDEN - Zaterdag reisde Dash Dames 1 vol goede moed naar Sneek.

Het was aan het begin van de wedstrijd even zoeken binnen het team, want binnen de kortste keren keken ze tegen een achterstand van zeven punten aan. Maar Henk Wahl (trainer/coach) had veel vertrouwen in het vernieuwde team met maar liefst vier nieuwe speelsters. Al gauw werd de achterstand weggewerkt en leek de scherpte gelukkig teruggekeerd. Onder aanvoering van de dwingende aanval van Debbie van den Vlekkert werd Sneek vakkundig onder druk gezet. Na een tactische wissel werd de set met 24-26 gewonnen door de dames uit Vorden.

De tweede set toonde Dash aan de juiste weg ingeslagen te zijn en opnieuw werd Sneek onder druk gezet. Het werd zelf nog een spannende set want Sneek kwam terug met 19-19, uiteindelijk wist Dash deze set naar zich toe te trekken en won met 21-25.

De derde set leek eerst onrustig. De druk ging eraf en Sneek Kon naar hartenlust gaan volleyballen. Maar het team van Dash gaf niet op en bleef strijden. De ingebrachte wissels en spelverdeelster Jade deden hun best. Het lukte de Vordense dames gelukkig het tij in de derde set op tijd te keren en ze wonnen met 22-25.

De vierde set startte Dash weer fris en ging verder waar het in set 1 en 2 mee begonnen was. De druk werd weer opgevoerd en met solide en gestructureerd spel werd een voorsprong gepakt en niet meer uit handen gegeven. De nieuwe meiden hebben deze wedstrijd mooi de kans gekregen om veel te spelen om zo te groeien binnen het mooie team.

Door deze overwinning heeft Dash vijf punten kunnen schrijven op de ranglijst en bezet daarmee een vijfde plek! Dash heeft nog maar één wedstrijd gespeeld en de nummers 1 tot en met 4 al twee wedstrijden.

Volgende wedstrijd
Voor zaterdag aanstaande staat het team uit Zwolle (Netivity/S.V.I. DS 1) op het programma. Dash zal er alles aan doen om de punten in Vorden te houden, uiteraard rekenen de dames Dash 1 weer op een volle bak supporters in de sporthal 't Jebbink. De wedstrijd in de begint zaterdag 6 oktober om 18.00 uur.