Foto: PR
Foto: PR Foto:

Jury lovend over communicatie en participatie door Vorden

Vervolg van voorpagina

VORDEN - "Willen we een klimaatbestendige en water-robuuste leefomgeving creëren dan kunnen we eenvoudig weg niet om het groen heen. Groen maakt het verschil mits dit op de juiste manier wordt aangelegd. Enkel technische oplossingen zijn niet voldoende. Daarnaast heeft het groen tal van andere voordelen die de leefomgeving prettig en gezond maken", zo verklaarde Chantal Elferink namens cluster Buiten van de gemeente Bronckhorst. Zoals gezegd de jury was lovend over hoe de communicatie en participatie door Vorden wordt opgepakt. "Participatie is zo vanzelfsprekend voor de gemeente dat de jury van een voorbeeldfunctie wil spreken. In het coalitieakkoord, binnen de gemeentelijke organisatie en door de inwoners wordt participatie volmondig uitgedragen", aldus het juryrapport.

Een van de conclusies en aanbevelingen uit het rapport was dat de jury zeer was te spreken over de ruimtelijke visie op en de kwaliteit van de openbare ruimte in Vorden. "Er zijn mooie voorbeelden gezien die dit onderschrijven: de houtwallen, de landgoederen, het Wehmepark, de herinrichting van de Baakse Beek en de begraafplaats. De jury raadt aan om meer de ruimtelijke verbinding van de dorpskern met het buitengebied aan de andere zijde van de rondweg te zoeken. De door de gemeente en ondernemers ingang gezette duurzamere aanpak van bedrijventerrein 't Werkveld is een belangrijk initiatief. De jury vraagt met name aandacht voor een sterke groene inrichting van de openbare ruimte."

Samenvattend
De gemeente Bronckhorst met de kern Vorden heeft een bijzonder mooie groene leefomgeving. Het groen van het buitengebied is het goud van de streek. De fraaie buitenplaatsen en kastelen die Vorden omringen bepalen de identiteit. Het is volgens de jury een gemeenschap waarin partijen heel goed samenwerken en eenzelfde opvatting delen over de kwaliteit van het groen en het landschap. Dit is de reden waarom in Vorden heel veel als 'vanzelf' goed gaat.

De jury is zeer te spreken over hoe de gemeente met participatie en duurzaamheid omgaat. De gemeente weet op natuurlijke wijze partijen aan zich te binden. Ze stimuleert en faciliteert initiatieven. Met de visie 'Toekomstbestendig Bronckhorst' en haar ambities voor duurzaamheid is de gemeente goed op weg richting Omgevingsvisie.


Kinderboekenbal in Vorden

VORDEN - Vrijdag 5 oktober is het groot feest voor de basisschoolkinderen in Vorden en Kranenburg. Bruna Vorden en Cultuurfonds Vorden hebben de handen in elkaar geslagen om van de Kinderboekenweek, met als thema 'Kom erbij', een mooi evenement te maken met als doel het lezen van kinderen te stimuleren. Dit gaat gebeuren in het Kulturhus Vorden.

's Ochtends krijgen de kinderen (vanaf groep 3) een lezing aangeboden door Kinderboekenschrijfster Evelien van Dort. De lezingen worden in drie leeftijdsgroepen verdeeld: groep 3 en 4 van 11.00 tot 11.45 uur, groep 5 en 6 van 12.15 tot 13.15 uur en groep 7 en 8 van 13.30 tot 14.30 uur. 's Middags wordt er van 15.00 tot 18.00 uur een Meet & Greet gehouden in de vorm van een Kinderboekenbal. Een heuse DJ TiTom zal voor de muziek zorgen. Kimberly Meyer van Indoor Sport Vorden gaat met de kinderen dansen. Verder zal er een Kinderboekenbeurs gehouden worden, waarbij Evelien van Dort haar boeken signeert, en is de Aviko bereid gevonden om met een foodtruck langs te komen. De Kinderen krijgen dan een lekker hartig hapje aangeboden. Ook een drankje zal niet ontbreken.

De ouders brengen de kinderen zelf naar het bal en zijn ook van harte welkom om samen met je kind van dit moment te genieten. Ook meedansen en zingen is geen probleem en alleen maar leuk.


Kinderen van IKC de Garve bekijken de wereld door een virtuele bril

WICHMOND – De halte Wichmond stond ook op de kaart van de Roadshow in Bronckhorst. Hieruit volgt een IPad- cursus die vanaf oktober georganiseerd wordt in Wichmond. Wilt u zich nog aanmelden neem dan contact op met l.kormelink@avonturijn.nl.

Kinderen uit groep 5 t/m groep 8 brachten ook een bezoek in de bus om te leren programmeren met lego blokjes en gingen aan de slag met robotjes. Ze bedachten een route voor de programmeerbare ozobotjes en leerden het ontwerp daarvan aan te passen. Ze blikken terug op een enthousiaste ochtend. Met de virtuele bril op ging er letterlijk een wereld voor ze open.