Dubbel Bakker Toernooi 2018

VORDEN - Vanaf dinsdag 2 oktober tot zondag 7 oktober vindt het jaarlijkse DubbelBakker-toernooi weer plaats op het Vordens Tennispark. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een toernooi met alleen dubbelpartijen, wat altijd weer garant staat voor veel spannende en spectaculaire wedstrijden.

Heb je altijd al eens een tenniswedstrijd willen bekijken? Of ben je juist fervent tennisliefhebber? Iedereen is van harte welkom om wedstrijden te komen bekijken, natuurlijk onder het genot van een lekker drankje en hapje. Doordeweeks vinden de wedstrijden 's avonds plaats en in het weekend zullen er gedurende de hele dag tenniswedstrijden te zien zijn.

VTP Vorden bedankt alle deelnemers en de sponsoren Hotel Bakker en Bakkerij van Asselt, waardoor dit toernooi al jaren een blijvend succes is.


Najaarstocht voor Mountainbikers en veldritrijders

VORDEN – Voor het eerst in haar bestaan organiseert de Vordense Rijwiel- en Toer Club (VRTC) de Achtkastelenrijders een mountainbiketocht op zaterdag 6 oktober. Een overvolle kalender van de NTFU op zondag heeft tot deze beslissing geleid.

Al lang staan de tochten van de VRTC bekend vanwege hun mooie routes door de omgeving van Vorden. Mountainbikers en veldritrijders, die normaal niet op de zondag fietsen, worden nu ook in de gelegenheid gesteld om aan deze tocht deel te nemen.

Zaterdag 6 oktober is het van 8.30 uur tot 10.00 uur mogelijk om in te schrijven bij Free-Wheel aan de Netwerkweg 7 in Vorden. Er is de mogelijkheid om te kiezen voor de dertig of vijftig kilometer route. De gehele vernieuwde route is gepijld en uiteraard is er halverwege de route een verzorgingspost.

Op camping 't Grote Veld aan de Vordensebinnenweg in Lochem staan leden van VRTC de Achtkastelenrijders klaar met een hapje en een drankje. Indien noodzakelijk is er een EHBO en materiaalpost aanwezig.


Freddy Cornelissen winnaar vrije hengelcompetitie

VORDEN - Op zaterdagmiddag 22 september werd de vijfde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus gevist. Er werd gevist in de IJssel te Zutphen (Bakerwaardseweg). De weersomstandigheden waren nat en koud. De vangst was redelijk te noemen. Jan Groot Jebbink (Kranenburg) wist met 2540 gram vis vak B te winnen De winst in vak B was voor Barry Wassink hij wist maar liefst 7400 kg vis te vangen. In totaal is er 16770 gram vis gevangen. De uitslag is als volgt.

Vak A: 1. Jan Groot Jebbink (Kranenburg), 2540 gram; 2. Jan Eggink, 2140 gram; 3. Freddy Cornelissen, 1040 gram; 4. Wim Vreeman, 20 gram.
Vak B: 1. Barry Wassink, 7400 gram; 2. Jan Groot Jebbink (Vorden), 2390 gram; 3. Gradus van Ameromgen, 1040 gram en 4. José van Amerongen, 200 gram.

De volgende wedstrijd word gevist op zaterdag 6 oktober, dit is vierde wedstrijd voor 2018 in de onderlinge vaste hengel competitie.