Vordens Mannenkoor. Foto: PR
Vordens Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Vordens Mannenkoor op concertreis

VORDEN - Achtendertig zangers van het Vordens Mannenkoor vertrekken met hun partners vrijdag 5 oktober voor een concertreis naar Duitsland. Het gezelschap zal drie dagen verblijven in het historisch en karakteristieke vakwerkstadje Bad Laasphe in Sauerland.

Op vrijdagavond zal er in de Festhalle Alte Brache van het nabijgelegen dorpje Rüppershausen samen met drie Duitse koren een groot concert gegeven worden. Zaterdag zal het gezelschap een bezoek brengen aan Dillenburg. Deze fraaie stad maakt onderdeel uit van de geschiedenis van onze Oranjes. Onder leiding van een gids volgt hier een uitgebreide rondleiding door de oude stad en wordt afgesloten met een bezoek aan de kerk waar de voorvaderen van de Oranjes begraven liggen. Voordat de groep op zondag weer huiswaarts keert wordt eerst nog een koffieconcert in het hotel gegeven. Na terugkomt in Nederland wordt de reis afgesloten met een samenzijn en gezamenlijk buffet bij restaurant 't Wapen van 't Medler.


Zeventig jaar Israel

VORDEN - Op zondag 7 oktober is het 'Israel zondag' en het onderwerp van het ont-moeten op die datum zal zijn '70 jaar Israel'. Ds. Oscar Lohuis uit Ermelo zal die avond spreken over: Israel, Toen, Nu en Straks. Aanvang 19.00 uur in de Dorpskerk in Vorden.

Welke rol heeft Israel gespeeld, wat zegt de bijbel over Israel in de toekomst en wat betekend dat voor Israel nu? Ook zal een consulente aanwezig zijn met allerlei Israelische producten. Het ont-moeten zal die avond plaats vinden in het koorgedeelte van de Dorpskerk (ingang Kerkstraat t/o De Voorde). Wellicht zal het ont-moeten die avond wat langer duren dan normaal. Een unieke gelegenheid om kennis te nemen van de bijzondere plaats die Israel inneemt in het wereldgebeuren. Alle belangstellenden hartelijk welkom.


Hoera voor Hout

VIERAKKER - Op zondag 7 oktober staat hout centraal op de markt met de titel 'Hoera voor Hout!' bij Theetuin Vierakker. Allerlei mensen en bedrijven laten die dag tussen 10.30 en 16.30 uur zien op hoe veel verschillende mogelijkheden je hout kunt gebruiken. Van er je huis mee warm stoken, kunstvoorwerpen van maken of een muziekinstrument: het is er allemaal. Het is dit jaar de vierde keer dat Hoera voor Hout! wordt georganiseerd. Bij verschillende standhouders kunnen kinderen zelf ook aan de slag. Toegang is gratis.