Gevoelige materie bij Galerie Agnes Raben

VORDEN - Galerie Agnes Raben opent het nieuwe seizoen met een groepsexpositie onder de titel 'Gevoelige Materie'. De beeldend kunstenaars Ernie Bossmann, Ronald de Ceuster, Beppe Kessler en Mark Kramer tonen hun nieuwste werk. Opvallend bij deze kunstenaars is hun eigenzinnige materiaalkeuze en de onorthodoxe manier waarop zij ermee werken. Musicoloog en componist Diederik de Ceuster opent de expositie met eigen composities op 2 september. De expositie is te zien t/m 14 oktober. Voor het bijwonen van de opening dient men tijdig te reserveren per email.

Ernie Bossmann (1966) werkt het liefst met papier. Met beeldmateriaal dat al voorhanden is. Vaak zijn het menselijke figuren. Ze knipt, snijdt, plakt, bewerkt en voegt samen tot een nieuw beeld. Deze losse knipsels presenteert ze afzonderlijk, in reeksen of patronen.

Ronald de Ceuster (1960) maakt wandobjecten van beschilderd polyurethaan. De fragiliteit van het materiaal sluit aan bij zijn wens om beelden te maken die tekens van verval en kwetsbaarheid laten zien en die tegelijkertijd een gevoel van speelsheid, lichtheid en vrijheid geven.

Kessler (1952) toont krastekeningen op dun aluminium; ze zijn louter door schuren en krassen ontstaan. Het aluminium wordt zwart of geeft een glinstering terug. Altijd is er de suggestie van lucht, van land of water.

Mark Kramer (1973) maakt monochrome puntstructuren in papier of paneel door middel van boorperforaties. Zijn fascinatie voor de handeling, het boren, de perforatie, de gelaagdheid, de diepte, het spel van licht en donker bij meerdere perforaties naast elkaar en de reststof, het boorsel dat overblijft, bepalen het uiteindelijke beeld en zijn betekenis.

Openingstijden: vrijdag t/m maandag 11.00-17.00 uur.


galerieagnesraben.nl