Werk van Lisette den Boon. Foto: PR
Werk van Lisette den Boon. Foto: PR Foto:

Expositie 'Paradoxale verbeelding'

VORDEN - Van 9 september tot en met 14 oktober is in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de expositie 'Paradoxale verbeelding' te zien met schilderijen van Lisette den Boon en Marlieke Overmeer en papieren sculpturen van Annelies Reijers. De expositie wordt zondagmiddag 9 september om 16.00 uur – tijdens KunstZondagVorden – feestelijk geopend met ArtisT-Talks en muzikale ArT-Impressies van Odulf Damen.

Lisette den Boon laat zich in haar werk inspireren door schijnbare tegenstellingen (paradoxen). Een terugkerend thema in Boon's werk is de paradox van kwetsbaar zijn: dat wat haar – de mens – mooi én lelijk maakt. Het olieverfschilderij 'I know' weerspiegelt haar zoektocht naar één beeld van kwetsbare, onverwoestbare levenskracht, wijsheid en argeloosheid en pijn en levenslust.

Marlieke Overmeer exposeert acrylschilderijen uit haar project 'WoeWei', een ode aan de koe. Behalve haar eigenzinnige lijnen, haar wonderlijk hoekige partijen is Overmeer vooral gefascineerd geraakt door wat de koe uitstraalt. Zij kiest voor minimale lijnen en zachte kleuren en soms alleen een schaduw. Overmeer is niet op zoek naar exacte verbeelding, klassieke schoonheid. Voor haar heeft schoonheid te maken met waarheid.

De verrassende papieren sculpturen van Annelies Reijers zijn ontsproten uit haar liefde voor papier. Reijers' eerste autonome 'boeksculptuur' kwam op intuïtieve wijze tot stand. De onzichtbare inhoud waarvan anders alleen het omslag iets prijs gaf, vouwde Annelies naar een nieuwe openbaarheid, op zoek naar verbinding met overeenkomstige organische materialen. Het resultaat is een driedimensionale beleving; een 'andere' werkelijkheid ontsloten.

Expositie te bezoeken: vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur en op afspraak (9 september KunstZondagVorden vanaf 11.00 uur).


deburgerij-vorden.nl