V.l.n.r.: Barbara Jansen (leerkracht groep 7/8), Patricia Janssen (leerkracht groep ½) en Romy Haag (onderwijsassistent). Foto: PR
V.l.n.r.: Barbara Jansen (leerkracht groep 7/8), Patricia Janssen (leerkracht groep ½) en Romy Haag (onderwijsassistent). Foto: PR Foto:

Dorpsschool Vorden is schooljaar gestart in Mañana Mañana sfeer

VORDEN - Vorige week zijn de scholen in regio midden weer gestart. De leerkrachten van de Dorpsschool wilden de vakantiesfeer nog even vasthouden en besloten het schooljaar te starten in het thema Manãna Manãna.

De leerkrachten lagen lekker in hangmatten en op kleedjes te lezen toen de kinderen op school kwamen. Na een voorstelrondje zijn de leerkrachten met de kinderen de nieuwe groep in gegaan. De eerste weken van het schooljaar zorgt de Dorpsschool door middel van kanjertraining dat alle fasen van de groepsvorming worden doorlopen, zodat er de rest van het jaar met een fijne, positieve groep kan worden werken. De dag stond dan ook in het teken van elkaar beter leren kennen, samenwerken en ook alvast weer een beetje wennen aan het naar school gaan. Ook werd er aan alle kinderen een dans op de zomerhit 'Dura' aangeleerd. Alle kinderen hadden verder een vrolijke vakantieselfie meegebracht. Hiermee zijn collages gemaakt. Tussen de middag werden alle kinderen verwend met een broodje knakworst.

Ook de woensdag stond nog in het teken van Manãna Manãna. Nu stonden de ouders centraal. In de ochtend hebben de kinderen boodschappen gedaan en werden er allerlei lekker dingen gemaakt zoals cupcakes, wraps en vruchtenspiezen. Ook werd er versiering gemaakt en werden de lokalen ingericht. Om 11.30 uur waren de ouders welkom en werd er gestart met de gezamenlijke dans Dura. Daarna mochten de ouders in en rondom de school genieten. Nagels werden gelakt, er werden massages gegeven, kinderen traden op met instrumenten en natuurlijk werd er van al dat lekkers gegeten onder het genot van een kopje koffie of thee.