Trauma- behandelings- centrum in voormalig klooster Kranenburg

KRANENBURG – Per 1 november vestigt zich een traumabehandelingscentrum in het voormalige klooster in Kranenburg. Eigenaar Jan Dijkman van Klooster Kranenburg BV heeft het klooster namelijk per 1 november voor vijftien jaar verhuurd aan het Trauma Centrum Nederland. Het moederbedrijf van Trauma Centrum Nederland, Cura Mundo heeft dit vorige week maandagavond bij Wijngoed Kranenburg tijdens een informatieavond aan omwonenden en het Kranenburgs Belang kenbaar gemaakt. Het voormalig familie-/groepshotel Klooster van Kranenburg was sinds eind 2016 te koop/te huur na het faillissement van een zorghotel dat hier vier jaar gevestigd was.

Door Jan Hendriksen

Herman Geerdink, die met Sophie Bouwman en Carel Wielinga de directie van het Traum Centum Nederland vormen, gaven tijdens de informatiebijeenkomst een uitgebreide toelichting op de plannen. Het gebruik van het klooster is op te delen in twee hoofdactiviteiten: het behandelen van maximaal 24 cliënten met een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) en het bieden van horecafaciliteiten voor deze cliënten en hun familie.

Carel Wielinga: "Trauma Centrum Nederland zal zich gaan richten op volwassenen met een Post Traumatisch Stress Syndroom. Dit syndroom kan ontstaan als iemand iets heel ergs heeft meegemaakt zoals bijvoorbeeld een winkelier die is overvallen, iemand die een ongeluk heeft gehad, een oorlogsveteraan maar ook een conducteur die is bedreigd tijdens het werk. Die gebeurtenis kan dan steeds op een indringende manier in gedachten of dromen terugkomen. Het is alsof de gebeurtenis zich telkens weer voor hun ogen afspeelt, alsof het steeds opnieuw wordt beleefd." Lees verder op pagina 3