Foto: Boeruhcrossersplaatjes
Foto: Boeruhcrossersplaatjes

Derde editie De Stugge Veer Cross staat voor de deur

WICHMOND - Zondag 9 september zal voor de derde keer de Stugge Veer Cross op het kermisterrein te Wichmond plaatsvinden. Bezoekers zijn welkom vanaf 10.00 uur, de entree bedraagt 2 euro.

Hoofdsponsor Loonbedrijf Bosch zal in samenwerking met Loonbedrijf Zweverink een professionele crossbaan aanleggen, inclusief springbulten. Door de beperkte ruimte en de compacte baan is elke rijder nagenoeg continu te volgen. De deelnemers aan de cross zijn ingedeeld in verschillende klassen zoals de brommerklasse, motoren onder 125 cc, motoren boven 125cc, quads en de fietsklasse. De klasse motoren boven de 125 cc zal in drie poules worden verdeeld. Zo kunnen de topcrossers in één poule de strijd met elkaar aangaan. Dit jaar wordt er ook een klasse georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, welke meekunnen met een zijspan of een quad. Dit is een initiatief van enkele vrijwilligers in samenwerking met enkele zorginstellingen uit de buurt.

Buiten de cross biedt de organisatie rond het circuit volop vertier. Zo staan er voor de kleintjes onder andere een zandbak en springkussen en kunnen ze zich laten schminken. Tevens is er de fietsklasse voor kinderen onder de 12 jaar. De kinderen kunnen met hun crossfiets, loopfiets e.d. helemaal los gaan op de crossbaan tijdens deze klasse.

Er zullen maar liefst drie bands muziek gaan maken. In de pauzes tussen de crossen wordt de muziek verzorgd door Toontje ongeregeld. Rond 16.00 uur komt de cross ten einde en zal het feest in de tent losbarsten met Impuls. De avond wordt afgesloten onder begeleiding van de topband SatisFexy.

Voor meer informatie, zie de website of Facebookpagina.


www.destuggeveercross.nl