Nieuwe website voor Vorden

VORDEN - Het Toeristisch Platform Vorden (TPV) en de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) werken samen in het maken van een nieuwe website voor Vorden en omgeving. Alles wat het dorp en de omgeving te bieden hebben, komt hier op te staan. Hét informatiepunt voor toeristen, bewoners en ondernemers. De huidige websites van de VVV Bronckhorst en de VOV komen dan te vervallen. De verwachting is dat de website in de loop van dit najaar online gaat.

Aanleiding was de situatie waarin de VOV op zoek was naar een goede vervanging van hun huidige site en de VVV op zoek moest naar een nieuwe website omdat VVV Nederland deze service per 1 januari niet meer levert aan de meeste gemeenten in de Achterhoek.

Met Achterhoek Toerisme is het idee besproken om een dorpswebsite te maken die gekoppeld zou zijn aan hun website en model kon staan voor andere websites van kernen in de Achterhoek. Dit kwam op een goed moment omdat zij zelf ook met de ontwikkeling van een nieuwe website bezig waren. Op deze manier is het technisch onderhoud van de website in handen van een professionele partij.

De kosten van de ontwikkeling worden grotendeels gedragen door de gemeente Bronckhorst. Ook de andere kernen in de gemeente kunnen gebruik maken van deze financiële ondersteuning. "Het is een prachtig voorbeeld van hoe je door samenwerking tegen beperkte kosten iets goed tot stand kunt brengen", aldus Peter Besselink, voorzitter van de VOV. "Het basismodel is hetzelfde maar elke kern kan er zijn eigen look and feel aan geven. In Vorden zijn we op dit moment al bezig de website te vullen."

Het toeristisch deel van de website zal worden gevuld met de gegevens van de Vordense toeristische ondernemers die nu op VVV Bronckhorst.nl staan. De VOV heeft communicatiebureau Raack gevraagd de gegevens van hun leden op de nieuwe website te plaatsen. Alle ondernemers krijgen de gelegenheid hun gegevens te checken en te laten aanpassen voordat de website online gaat.


Vordense modezaken presenteren najaarscollectie

VORDEN - Alle modezaken in Vorden presenteren op koopzondag 16 september op bijzondere wijze hun nieuwe najaarscollectie. Elk uur (13.30, 14.30 en 15.30 uur) start vanuit Grand Bistro de Rotonde een Fashion & Art Flits.

Over de 'catwalk' lopen mannen en vrouwen met mode(accessoires) van Fashion Corner, de Hema, de Kadokamer, Siemerink, Van Sinckel, Tuunte en Visser Mode. Da Vinci For Hair verzorgt de kapsels, De Vordense Tuin de bloemen en Indoor Sport Vorden geeft moderne- en streetdance demonstraties. Galerie De Burgerij participeert met duurzame sieraden van kunstenaar Francisca Henneman. De Vordense Jasmijn Taken genomineerd voor 'jong fashion design-talent van het jaar', zal enkele van haar outfits presenteren.

Met een bezoek aan dit Fashion & Art Event is de bezoeker volledig op de hoogte van de laatste mode en hoe men kleding(accessoires) kan combineren. Uiteraard is er voldoende tijd om tussendoor de winkels en galerie te bezoeken of een terrasje te pakken: een dagje Vorden voor jong en oud, voor ieder wat wils.