Bridgeclub Vorden van start

VORDEN - Bridgeclub Vorden start weer met bridgen op maandagavond 10 september en woensdagmiddag 12 september. Aanmelden kan Ellen Stehmann via 0575-551495 of es7521@gmail.com. Op de website staat alle informatie van de bridgeclub Bij voldoende deelname starten we weer met een bridgecursus voor beginners. Daarvoor kan men zich ook aanmelden.


www.bridgeclubvorden.nl


Muziek en zang uit het dorp

VORDEN - Zondagmiddag 2 september zullen Vordense musici het toeristenseizoen afsluiten met een verscheidenheid aan zang en muziek. Het duo Wilbert Berendsen, piano en Simone Boerstoel, viool met muziek uit barok en romantiek. Aanvang concert 15.30 uur.

Balkanari XS, met liederen uit allerlei landen en tradities treedt voor het eerst op in de concertenreeks van de vrienden van de Dorpskerk Vorden. Zij brengen liederen met gitaarbegeleiding zoals Jovano jovanke (Moldaviƫ), Hosgeldin (Turkije) en Kezbak helou (Syriƫ). Balkanari XS bestaat uit Maartje Epema en Frank de Haan, in Vorden actief onder de naam "Muziek op Venhorst". Natuurlijk mag huisorganist Mirjam Berendsen niet ontbreken. Zij speelt op het Lohmanorgel muziek uit allerlei tijden en plaatsen.

Entree 10 euro (t/m 16 jaar vrij)


Uitslag derde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus

VORDEN - Op zaterdagmiddag 18 augustus werd de derde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus gevist. Er werd vanwege de lage waterstand van de IJssel in de Hank te Brummen. De weersomstandigheden waren uitstekend. Er werd in twee vakken gevist, het verschil in vangsten tussen vak A en vak B waren aanzienlijk. In vak B werd maar liefst 21.620 kilo vis gevangen terwijl vak B het moest doen met 6.860 kilo vis. Rob Golstein en Barry Wassink wisten beide hun vak te winnen. Er werd door 12 deelnemers in totaal 28 kg en 480 gram vis gevangen.

Uitslag
Vak A: 1. Rob Golstein: 4040 gram; 2. Wim Bulten: 1140 gram en 3. Gradus van Amerongen: 800 gram.
Vak B: 1. Barry Wassink: 7400 gram; 2. Freddy Cornelissen 4200 gram en 3. Jan Groot Jebbink (Vorden): 3600 gram.

De volgende wedstrijd word gevist op zaterdag 8 september, dit is derde wedstrijd in de onderlinge vaste hengel competitie. Er word gevist in de Berkel te Borculo.


Uitslag 55-plus wedstrijd

VORDEN - Op 23 augustus is er een viswedstrijd 55+ gehouden in de Oude Berkel in Borculo waarbij 8 personen aan deelnamen. Hierbij de eerste 3 uitslagen als volgt: 1. Mevrouw v.Amerongen 1680 gram; 2. A.Vruggink 1460 gram en 3. W. Vreeman 1220 gram.