Oproep aan alle leden van huurdersvereniging HEVO

Op woensdag 4 juli heeft het inmiddels afgetreden bestuur van onze vereniging een Algemene Ledenvergadering vastgesteld. Deze zal worden gehouden in het Dorpscentrum te Vorden, aanvang 19.30 uur. Hier wordt u verzocht uw stem uit te brengen op het voorstel om tot opheffing van de vereniging te besluiten.
Dit is absoluut niet in uw belang en dat van alle leden.

Hoewel niet altijd met zoveel tromgeroffel naar buiten gebracht, heeft de vereniging onder andere gezorgd voor betaalbare huren van de ProWonen woningen, het inbrengen van energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, het invoeren van het controleprogramma van de gasleidingen en in het algemeen de belangenvertegenwoordiging bij de gemeente Bronckhorst en ProWonen middels de zogenoemde 'prestatieafspraken'. De gemeente én ProWonen vonden en vinden het belangrijk dat er huurdersverenigingen zijn die zich actief voor het belang van haar leden inzetten.

Door leden én zusterverenigingen zijn voorstellen aangedragen om een ad interim bestuur aan te stellen, welke in de komende periode de lopende zaken zal behartigen en zich tot doel heeft gesteld kandidaten voor een nieuw, krachtig bestuur te selecteren. Deze voorstellen zijn echter door het ex-bestuur om ongeldige redenen afgewezen. Dit ex-bestuur heeft zichzelf middels een brief aan haar leden (6 maart 2017) onbevoegd verklaard en is per 25 januari 2017 afgetreden. Deze mededeling heeft zij gedaan mede naar aanleiding van overleg met de betreffende wethouder en de directie van ProWonen. Desondanks heeft zij haar registratie in de KvK niet ongedaan gemaakt en heeft dit ex-bestuur slechts één doel: opheffing.

Wij verzoeken u met klem aanwezig te zijn op de aanstaande ledenvergadering en uw stem uit te brengen op het (bij dit ex-bestuur al langer bekende) voorstel tot vorming van dit ad interim bestuur en tegen te stemmen op het voorstel tot beëindiging.

Namens vele leden én de samenwerkende verenigingen onder Samen1, bij voorbaat dank voor uw aanwezigheid en het voortbestaan van de vereniging.

Martin Westerik, De Eendracht 17, 7251GA te Vorden – lid HeVo

Cees Kraakman, het Kerspel 1, 7251CT te Vorden – lid HeVo

Samen1, secr. Kon. Wilhelminastr 4, 7271GS Borculo