30ste Deldense klootschiet- en recreantentoernooi

VORDEN – Buurtvereniging Delden organiseert zondag 1 juli de dertigste Vordense klootschietmarathon (tien kilometer) en Recreantentoernooi (4,5 kilometer). Het is een gezellig toernooi voor een ieder die al een beetje kan klootschieten. Deelname is mogelijk voor bedrijven, straten, buurten, families, verenigingen en vrienden(innen)groepen.

Een team bestaat uit tenminste drie en maximaal vijf personen. Er kan in de volgende klassen worden deelgenomen: mannen, gemengd (minimaal twee vrouwen, vrije klasse (meerdere personen lid van een bond) en recreanten (4,5 kilometer) waarbij alle teamsamenstellingen mogelijk zijn. Er mag gegooid worden met allerlei klootschietmateriaal mits deze een doorsnee van minimaal vijf centimeter hebben (geen hondenkloot). Houten kloten kunnen gehuurd worden van de Deldense buurtvereniging.

Het inschrijfgeld bedraagt acht euro per team (inclusief kopje koffie). Start, pauze, finish zijn bij de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg 1 in Vorden. Starttijden marathon: vanaf 10.00 uur en recreanten vanaf 10.30 uur. Halverwege het parcours is er een pauze waar men kan genieten van een hapje en een drankje.

Inschrijvingen dienen uiterlijk zaterdag 30 juni om 18.00 uur met duidelijke vermelding van welke klasse en/of afstand men wil schieten binnen te zijn bij Dick Regelink, tel. 0575-551328.


Van kerkganger naar christen

VORDEN - Op zondag 1 juli om 19.00 uur is bij het ont-moeten Cees Ritmeester uit Aalten te gast. Hij zal vertellen over een bijzondere weg in zijn leven onder de titel 'Van kerkganger naar christen'.

Een aantal jaren geleden was hij ook één van de sprekers op de Alpha cursus in Vorden. Cees is een man met visie en is heel veel bezig met opbouwende activiteiten op het kerkelijk erf. Ook organiseert hij weekeinden voor jong volwassenen. Locatie: het Achterhuus, Zutphenseweg 13 in Vorden.