Foto: PR
Foto: PR Foto:

Prijs voor leerlingen de Garve

VORDEN - Vorige week liepen we weer traditiegetrouw mee aan de 51e avondwandelvierdaagse in Vorden. De kinderen uit de bovenbouw van basisschool de Garve hebben een prijs binnengehaald met de ronde van 10 kilometer. Super gedaan! Dank aan de organisatie en vele vrijwilligers die dit wandelfestijn voor Vorden en omgeving mogelijk maken.


Zwembad In de Dennen behaalt licentie 'Zwem-ABC'

VORDEN - In het begin van dit jaar is er door medewerkers en bestuur van In de Dennen hard gewerkt aan het behalen van de 'Licentie Nationale Zwemdiploma's'. Na een uitgebreide toetsing behaalde het zwembad de felbegeerde licentie eind april, net voor de opening van het buitenbad. Woensdag 6 juni werd deze officieel uitgereikt door de regio-adviseur van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).

Deze licentie toont aan dat zwembad In de Dennen voldoet aan de strenge eisen van de NRZ, waaronder de waarborging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen. De 'Licentie Nationale Zwemdiploma's' is de kwaliteitsstandaard van de zwembadbranche. Alleen licentiehouders mogen de nationale zwemdiploma's waaronder het Zwem-ABC uitgeven.

Per 1 januari 2018 het Nationale Zwemdiploma een nieuw jasje heeft gekregen. De diploma's hebben niet alleen een andere lay-out gekregen, maar ook zijn er enkele nieuwe exameneisen geïntroduceerd. Met de nieuwe eisen is er meer duidelijkheid gekomen over in welke situatie een kind zwemveilig is. Deze eisen houden het volgende in.

Zwemdiploma A: Zwemveilig in een zwembad zonder attracties;
Zwemdiploma B: Zwemveilig in een zwembad met attracties;
Zwemdiploma C: Zwemveilig in zwembaden met attracties en open water zonder stroming of grote golfslag.

Wanneer alle drie diploma's zijn behaald, voldoet men aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.


Excursie naar Landgoed 't Hackfort

VORDEN - De VAN (Vereniging Agrarisch Natuurbeheer) organiseert jaarlijks een excursie naar een interessant gebied waar het natuurbeheer zichtbaar is. Dit jaar wordt de excursie gehouden op donderdag 5 juli. Vertrek 9.00 uur. Locatie van de excursie is het Landgoed `t Hackfort te Vorden.

Op dit landgoed krijgt men uitleg over het biologische pachtbedrijf van Bert Wagenvoort, waar onder andere ingekruist wordt met MRIJ en er zijn verschillende uitdagingen en eisen die Natuurmonumenten oplegt. Na een lunch is er een wandeling over de landerijen van vleesbedrijf Rietman, ook onderdeel van het landgoed.. Tijdens deze wandeling worden we begeleid door Leon Klein-Tank (projectleider, Waterschap Rijn en IJssel) en volgt een bezichtiging en uitleg van de uitgevoerde werkzaamheden rond de Veengoot en de Baaksebeek. Dit betreft onder andere vispassages, een recent aangepast stuwencomplex en nieuw ingerichte retentiegebieden. Opgave of informatie via de website of telefonisch.


www.vanberkelenslinge.nl

0545-477 587


Inschrijving OJWL Trekkertrek Laren

LAREN - Zondag 5 augustus 2018 organiseert het Open Jongeren Werk Lochem voor de 28ste keer de trekkertrek in Laren. Het evenement word gehouden op het evenemententerrein aan de Verwoldseweg in Laren (Gelderland) en begint om 10.00 uur.

Voor het inschrijven, houd de Facebookpagina 'OJWL Trekkertrek Laren' in de gaten. Hier komt namelijk de actuele inschrijfdatum op te staan. Deelnemers kunnen zich via de website inschrijven in diverse klassen.

Het inschrijfgeld standaardklasse inclusief WA-verzekering bedraagt: 22,50 euro voor leden van OJWL, 27,50 euro voor niet-leden en 32,50 euro bij ingang terrein op de wedstrijddag.


www.ojwl.nl