Alzheimer Café Vorden-Zutphen

ZUTPHEN - Deze maand heeft het Alzheimer Café in Zutphen als thema 'de rol van therapiehonden bij mensen met dementie'. Op 20 juni is Jolanda Scherpenhuizen te gast in het Alzheimer Café. Het vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Jolanda is hondenbegeleider bij Sutfene en zij laat zien hoe de honden ingezet kunnen worden bij mensen met dementie. Ook geeft zij uitleg over de rol van huisdieren en hoe de zorg mogelijk blijft als er sprake is van dementie. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.


Gerda Hüsken exposeert in de Joriskerk

BORCULO - Van 1 juni t/m 14 juli exposeert Gerda Hüsken uit Vorden (geboren in Borculo) met schilderijen in de Joriskerk. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom, de toegang is gratis.

Ze heeft zich autodidact ontwikkeld. Vooral het tekenen en schilderen van realistische, natuurlijke onderwerpen , zoals mens, dier, landschap en stilleven, geeft haar grote voldoening. Volgens Gerda Hüsken is met potlood, inkt, pastel en verf veel moois te creëren en elk schilderij is een uitdaging om te maken.

Op dit moment werkt Gerda veel met aquarelverf en heeft daarin een eigen stijl ontwikkeld,letterlijk: 'Tekenen met verf'. Tijdens de expositie kunt u Gerda Hüsken op vele zaterdagmiddagen aan het werk zien.