Vorden 1 beloont fietstocht van 70 kilometer met drie punten

VORDEN - Lid van het G-team van v.v. Vorden en super-supporter Sidney Gout is afgelopen zondag zijn favoriete team achterna gefietst en kwam inclusief vlaggen, trommel en vuurwerk na een 5 uur durende fietstocht aan in Wageningen. Gelukkig voor hem beloonde het elftal van trainer Michel Feukkink deze prachtige supportersdaad met drie punten en was de indrukwekkende reis dus zeker niet voor niets geweest.

Vorden 1 maakt deel uit van het rechterrijtje van de 2e klasse I en met nog vijf wedstrijden te gaan is het daar enorm spannend geworden. Door twee gelijke spelen tegen Union en Varsseveld had het eerste elftal weer twee puntjes bij elkaar gesprokkeld, maar het wachten was toch op een onvervalste driepunter waardoor het team zichzelf weer wat meer lucht zou verschaffen. Gelukkig kwamen deze drie broodnodige punten zondag 6 mei op het conto van Vorden 1 toen het in Wageningen tegen titelkandidaat WAVV met 2-4 wist te winnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Vorden de bovenliggende partij met het meeste initiatief. Vooral door de terugkomst van Koen Oosterhuis werd er veelvuldig via het middenveld diverse aanvallen opgezet en kwamen er diverse mogelijkheden voor de 1-0 voorsprong. Toch was het echter WAVV dat uit de eerste de beste mogelijkheid direct de voorsprong nam, want in de 20ste minuut werd een kans erg effectief afgemaakt. Vorden 1 liet het er niet bij zitten en kwam binnen vijf minuten direct al tot goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar eerst werd een doelpunt van Frank Hiddink afgekeurd en daarna eindigde een inzet van Koen Oosterhuis precies op de paal. Toch werd het voor rust nog 1-1 want een cornerbal van Tom klein Kranenbarg krulde in één keer in het doel en een minuut voor rust werd het zelfs 1-2 toen Gijs van der Veen al vallend een bal vanaf de 16-meterlijn precies over de keeper lepelde.

In de tweede helft bleef Vorden de betere ploeg en na de 1-3 van Frank Hiddink leek het al beslist, maar door de 'anschlusstreffer' werd het toch weer even spannend. Verder liet Vorden 1 het echter niet komen, want 5 minuten voor tijd werd de afstand weer op 2 doelpunten gezet toen Tom zijn tweede en vordens vierde treffer maakte.

Op hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, om 14.00 uur speelt Vorden 1 de inhaalwedstrijd tegen Germania uit Groesbeek.

6-1 winst voor Ratti vr1

VORDEN - Zondag 6 mei werd de inhaalwedstrijd tegen Wolfersveen vr 1 gespeeld. Het was prachtig weer en er stonden heel wat supporters langs de lijn. Half twee begon de wedstrijd. Het was de eer aan de dames van Ratti vr1 om af te trappen.

Er werd vanaf begin af aan al goed druk gezet door Ratti. Al snel maakte Kim Heuvelink de openingstreffer. Zij speelde de keepster uit en schoot de bal het doel in. Zo maakte zij de 1-0. Die 1-0 voelde goed en smaakte naar meer. Dat gebeurde ook, want Kim Heuvelink schoot de bal weer tegen de touwen waardoor het 2-0 kwam te staan. Ratti was lekker aan het tikken en er werd veel gespeeld op de helft van Wolfersveen.
Net buiten het 16 meter gebied werd Kim Heuvelink onderuit gehaald. Hierdoor kregen de dames van Ratti een vrije trap mee. Deze vrije trap werd genomen door Kim Heuvelink. De bal kwam terecht bij Jessica ten Elshof en zijn passte de bal naar Els berenpas die de bal vervolgens in het doel schoot 3-0.
Ratti creëerde veel mooie aanvallen. Dat leidde ook weer tot nog een doelpunt. Anouk Nijbroek passte de bal naar Anna de jonge waardoor zij de bal in het doel kon tikken 4-0. Ook de 5-0 viel nog voor de rust. Jessica ten Elshof schoot de bal van afstand mooi tegen de touwen 5-0.
Na rust begon Ratti weer met druk zetten. En ook werden er weer kansen gecreëerd. Wolfersveen probeerde ook een paar keer door te breken, maar Ratti was scherp en wist de bal vaak te onderscheppen. Helaas wist Wolfersveen toch een doelpunt te scoren. Zij maakte de 5-1.
Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam wederom van de voet van Kim Heuvelink. Zij onderschepte een uittrap van Wolfersveen en schoot de bal van een afstand netjes het doel in 6-1.

Volgende week komt V en L bij Ratti vr1 op bezoek. De wedstrijd begint om half twee. Kom Ratti vr1 ook aanmoedigen.

Bridgen voor SamenLoop

BRONCKHORST/ZELHEM - Lionsclub Isala Doetinchem en alle bridgeclubs in de gemeente Bronckhorst organiseren voor de SamenLoop voor Hoop een bridgedrive op zaterdag 26 mei van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Witte Paard 2.0. aan de Ruurloseweg 1 te Zelhem.

De zaal is rolstoeltoegankelijk. Aanvang 13.30 uur, men wordt verzocht om 13.15 uur aanwezig te zijn. Kosten 25 euro per paar, hierbij is het eerste kopje koffie of thee inbegrepen. Daarnaast kunnen er enkele prijsjes worden gewonnen.
De opbrengst van de bridgedrive is bestemd voor de SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette, die op 9 en 10 juni plaatsvindt in de gemeente Bronckhorst.
Opgave bij Henk Weerdesteijn, bel 06-27 13 26 24, 0314-622272 of mail naar henkweerdesteijn@hotmail.com, met vermelding van naam en telefoonnummer. De inschrijving is definitief na aanmelding en ontvangst van het inschrijfgeld op bankrekening: NL11 INGB 0001494398 ten name van Henk Weerdesteijn, waarna men een bevestiging krijgt. Inschrijven kan tot en met dinsdag 22 mei. Deelname op volgorde van binnenkomst. Het inschrijven aantal paren is gelimiteerd.