Vorig jaar was er grote publieke belangstelling voor 'De sterkste man van Vorden'. Foto Gracia Rouwen.
Vorig jaar was er grote publieke belangstelling voor 'De sterkste man van Vorden'. Foto Gracia Rouwen. Foto:

Titel 'Sterkste man van Vorden' als
inzet op Hemelvaartsdag

VORDEN – Vordenaar Kevin van Asselt (19) wist vorig jaar op 20 mei de titel 'De sterkste man van Vorden', die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw niet meer vergeven was, tot zich te eigenen na een zwaar bevochten strijd. Tijdens de komende editie op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) zullen wederom negen krachtpaters de arena bij sporthal 't Jebbink betreden met de titel 'De sterkste man van Vorden' als inzet.

Vanaf de klok van 15.00 uur zijn de spieren opgewarmd, de benen los gelopen en zijn de gladiatoren klaar om de strijd over vijf onderdelen met elkaar aan te gaan: deadlift, yokerace, auto trekken, gewichtheffen en een tireflip-tapijt race. Onderdelen en volgorde kunnen door omstandigheden worden gewijzigd.

De presentatie en jurering zal in handen zijn van voormalig sterkste man Jarno Hams. Hams beëindigde zijn carrière in 2015 en heeft hierbij een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Zo was hij onder andere zevenvoudig Nederlands kampioen, maakte hij deel uit van het tweede sterkste team van Europa en was hij de Sterkste man van West-Europa.

Het deelnemersveld zal bestaat uit: Kevin van Asselt (titelverdediger), Tim van Dijk (vierde plaats 2017), Frank Scheffer (vijfde plaats 2017), Don Rouwen (zesde plaats 2017), Rob Nijland, Mike Koning, Ramon Wagenvoort, Youri Kastermans en Stan Degenkamp.

Met vijf nieuwe deelnemers en een vernieuwd programma belooft het een spannende strijd te worden. Of Kevin van Asselt zijn titel weet te verdedigen, ziet men op donderdag 10 mei vanaf 15.00 uur op het parkeerterrein bij Sporthal 't Jebbink in Vorden. De organisatoren van de Vordense Evenementen Stichting VOEST en Sporthal 't Jebbink heten een ieder daar van harte welkom.


facebook.com/Voest

facebook.com/sporthalvorden