Jan Aartsen geeft een bloemwerk demonstratie bij de Lindesche molen. Foto: PR
Jan Aartsen geeft een bloemwerk demonstratie bij de Lindesche molen. Foto: PR

Schik met bloemen onder de molen

VORDEN/LINDE – Wie van bloemen houdt, bezoekt 28 en 29 april de Lindensche molen aan de Lindenseweg 29 in Vorden, buurtschap Linde. Jan Aartsen van Organic Move houdt een informatieweekend over workshops die hij het jaar door gaat geven. Van 10.00 tot 17.00 uur geeft Jan Aartsen informatie over de workshops, is er een expositie over plantaardige objecten, drie keer per dag geeft hij een bloemwerk demonstratie en er is een PowerPoint presentatie. De koffie en thee staan klaar.


www.janaartsen.nl


Semi overdekt schaapscheerdersfeest

BEKVELD - Op zaterdag 28 en zondag 29 april wordt een semi overdekt schaapscheerdersfeest gehouden op het terrein van Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt aan de Bekveldseweg 5 in Bekveld. Het een evenement staat bol staat van activiteiten rondom leven op het platteland van mens en dier in het algemeen en het schaap in het bijzonder. Geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Het thema is 'ecologisch bouwen en verbouwen'. Hiermee worden onder andere biologische landbouwproducten uitgelicht en worden duurzame bouwtechnieken getoond en gedemonstreerd. De educatieve moestuin van stichting BGB geeft uitleg en demonstraties over de manier van lesgeven aan basisschool kinderen uit de gemeente Bronckhorst. De schapen, tien verschillende rassen, worden geschoren in een overdekte scheerarena met tribunes, van commentaar voorzien door de spreekstalmeester. De lammetjes kunnen naar hartenlust worden geaaid. Stichting Para Paard zal deze dagen uitleg geven over hun activiteiten op het gebied van gehandicapten en paardrijden.


www.feltsigt.nl


Dubbel feest voor Jos Nijenhuis

HENGELO - Op zijn verjaardag, 3 april, was het precies 40 jaar geleden dat Jos Nijenhuis in dienst trad bij HCI Betonindustrie BV te Hengelo Gld. Vrijdag 13 april is in het bijzijn van naaste familie en collega's stilgestaan bij dit heugelijke feit. Op de foto zit Jos vooraan naast zijn vrouw op het jubileumbankje, uiteraard vervaardigd van beton.


Kunst in en om het huis

STEENDEREN - Galeriebronkhorst is druk met de voorbereidingen voor de Kunst4daagse van 10 tot en met 13 mei. Er is genoeg te zien en te beleven aan de Wilgen 5 in Steenderen. De expositie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17 uur.

In de tuin, met uitzicht richting uiterwaarden en IJssel zijn beelden te zien van de beeldhouwer Bas Nijssen. Het huis zelf, ontworpen door de Lieveldse architect Erik Wamelink, leent zich voor het houden van een expositie, al wordt speciaal voor de kunst4daagse de woonkamer ontruimd. Presentatiepanelen worden geplaatst zodat kunstwerken van respectievelijk Joke Logtenberg, Ineke Rethans, Ina Bijvank en Rietje Heeling de aandacht krijgen die ze verdienen. De kunstkrant, die een aantal weken voor de kunst4daagse als bijlage van Contact is verschenen, is ook bij Galeriebronkhorst (locatie 6) verkrijgbaar.


www.galeriebronkhorst.nl

Jubilaris van HCI Jos Nijenhuis gehuldigd voor 40 jaar dienstverband. Foto: PR