Het team v.l.n.r.: (boven) Rudie Tomassen, Roy Kusters, Remco Vredegoor en Jeroen Bargeman. Onder: Gerben Vlogman, Koen Helmink en Jelle Peters. Foto: PR
Het team v.l.n.r.: (boven) Rudie Tomassen, Roy Kusters, Remco Vredegoor en Jeroen Bargeman. Onder: Gerben Vlogman, Koen Helmink en Jelle Peters. Foto: PR Foto:

Ons Genoegen 4 Kampioen D-klasse biljartcompetitie De IJsselkring

BAAK - Vorige week woensdag 18 april om 19.30 vond de laatste biljartwedstrijd van het seizoen plaats van de biljartbond De IJsselkring. Voor Ons Genoegen 4 een belangrijke thuiswedstrijd tegen de andere titelkandidaat IJsselstrand 5. Menig toeschouwer en supporter was naar café Herfkens gekomen om Ons Genoegen 4 aan te moedigen en te steunen tijdens deze wedstrijd.

De heren van Ons Genoegen 4 waren netjes gekleed in -voor die wedstrijd speciaal gemaakte- teamshirts. Zij willen hiervoor de sponsors Keurslagerij Vlogman uit Vorden en café/restaurant/hotel Herfkens uit Baak ook nog heel erg bedanken. Zelfs aan een toekomstig nieuw lid van het team was gedacht, hij werd daarom ook verrast met een teamshirt voorzien van zijn naam. Een leuke verassing die met een grote glimlach werd aangenomen.
IJsselstrand 5 was met drie teamleden aanwezig, waardoor er voor 1 partij geloot moest worden wie de laatste partij zou moeten gaan spelen. Ons Genoegen 4 maakte grote kans om -na een jaar de titel af te hebben moeten staan aan Kot Vorden 5- weer eens kampioen te kunnen worden in de D-klasse. Met een behoorlijke voorsprong van 17 punten op de nummer 2 IJsselstrand 5, kon dit toch bijna niet meer mis gaan. 23 van de maximaal 40 te behalen punten waren voldoende om kampioen te worden.
Het werd nog spannend, doordat de eerste twee partijen werden gewonnen door IJsselstrand 5. Ons Genoegen 4 kreeg in totaal bij deze eerste twee partijen 13 punten mee. Er waren nog minimaal 10 punten nodig voor Ons Genoegen 4. De derde partij verliep als een speer en werd gewonnen in 16 beurten. Hiermee werden de benodigde punten binnengehaald en werd onder luid gejuich het kampioenschap een feit! De laatste partij -die voor het kampioenschap niet veel meer uitmaakte- werd nog gespeeld en deze werd gewonnen door IJsselstrand 5. De uitslag van de biljartwedstrijd Ons Genoegen 4 – IJsselstrand 5 werd uiteindelijk 30 – 33.
Kampioen Ons Genoegen 4 kreeg van de dames achter de bar de nodige felicitaties en een bos bloemen overhandigd. Het feest ging nog even door in het café en als traditie kwam er nog een welverdiende maaltijd van het café op tafel. Nu op naar volgend seizoen om de titel te gaan verdedigen.


Rijdersparade voorafgaand aan wegraces Hengelo

HENGELO - Voortaan maakt een officiële rijdersparade onderdeel uit van de wegraces in Hengelo. De Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove) organiseert deze rijdersparade, waarbij deelnemers aan de races onder politiebegeleiding het dorp in rijden. In het centrum stellen de coureurs hun motoren om 19.00 uur op voor het publiek. Hamove-voorzitter Fred Versteege: "Het is de bedoeling om de rijdersparade in Hengelo steeds op de vrijdag vóór de wegraces te organiseren. Vanwege dodenherdenking is de eerste editie niet op vrijdag 4 mei, maar op donderdag 3 mei." Bezoekers van de wegraces worden op zondag, na afloop van de races, buiten het dorpscentrum om geleid. De gemeente vroeg Jean Kreunen, betrokken inwoner en motorliefhebber, nog om mee te denken over een andere invulling van die zondag. Jean Kreunen: "We hebben samen met de politie de mogelijkheden bekeken, maar we kunnen de veiligheid niet garanderen. Dat kan dus niet meer, maar gelukkig biedt de Hamove een prachtig alternatief om de verbinding tussen de inwoners en de wegraces te behouden."