Het 680 kg team van TTV Vorden met van voor naar achteren Guus Hummelink, Erik Scharenborg, Gerrit Uilenreef, Arnold Winkels, Gert-Jan Vliem, Richard Vliem, Ard Reinders en Stefan Groot Nuelend met als  coach Martin Stofbergen. Foto; Jan Hendriksen.
Het 680 kg team van TTV Vorden met van voor naar achteren Guus Hummelink, Erik Scharenborg, Gerrit Uilenreef, Arnold Winkels, Gert-Jan Vliem, Richard Vliem, Ard Reinders en Stefan Groot Nuelend met als coach Martin Stofbergen. Foto; Jan Hendriksen. Foto:

'Dit is een heel mooi begin van de competitie'

Aan toegevoegde speciale vrije klasse namen zes teams deel

VORDEN – De betiteling van Zomercompetitie deed zondag zijn benaming alle eer aan. Op een zonovergoten sportcomplex van Touwtrekvereniging Vorden in buurtschap Medler vond zondag namelijk de tweede competitieronde van de 'Zomercompetitie' van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrekkers Bond plaats. En dat leverde de nodige spannende duels op.

Door Jan Hendriksen

Zoals gebruikelijk had TTV Vorden het wedstrijdterrein aan de Ruurloseweg weer perfect geprepareerd voor de krachtinspanningen van de grotendeels Achterhoekse en Twentse touwtrekkers. Maar ook enkele stoere Betuwse, Veluwse en zelfs enkele Duitse sporters hadden de weg naar Vorden gevonden. De gewestelijke competitie is dit jaar gewijzigd van opzet. De jeugdklasse en de vrouwen strijden evenals vorige jaren weer op acht zondagen voor het eindklassement.

Bij de senioren is er dit jaar een gewichtsklasse toegevoegd: namelijk de 600 kg klasse. Voor de 720, 680, 640 en 600 kilogram klasse wordt de competitie op vier zondagen gespeeld met om en om de combinatie van de 720 met de 640 kilogram klasse en de 680 met de 600 kilogram klasse. Zondag kwamen naast de jeugd- en vrouwenklasse de 680 A- en B kilogram klasse en de 600 kilogram klasse in actie. Daarnaast was aan het middagprogramma een speciale vrije klasse toegevoegd waaraan zes teams deelnamen. "Dit om het middagprogramma wat meer body te geven. En dat experiment kan als geslaagd worden omschreven", zo liet TTV Vorden voorzitter Gert-Jan Vliem weten.

In de 680 kg klasse trof TTV Vorden onder leiding van trainer Bauke ten Tije in de eerste speelronde al direct een goede bekende waarmee men wekelijks traint: TTV Heure uit Borculo. Het duel eindige in een gelijkspel. TTV Vorden won de eerste trekbeurt, TTV Heure de tweede. Heure liet vervolgens geen punt meer liggen en won alle andere veertien trekbeurten. Na acht duels eindigde TTV Vorden in het dagklassement op een keurige tweede plaats achter winnaar Heure met zeventien wedstrijdpunten. "Dit is een heel mooi begin van de competitie. We moesten in het begin nog een beetje aftasten hoe we het beste konden gaan staan. En met de inbreng van nieuwkomer Erik Scharenborg uit Beltrum is het team met een ervaren speler versterkt", zo verklaarde speler Gert Jan Vliem van TTV Vorden.

Jeugd
In de jeugdklasse (maximaal 460 kg) behaalde het combinatieteam van TTV Vorden/Heure evenals twee weken geleden de dagoverwinning. Alle achttien partijen werden gewonnen. Het andere combinatieteam van Heure/Vorden werd keurig derde. Gert Jan Vliem: "We werken bij de jeugd nauw samen met TTV Heure. Voor het combinatieteam Vorden/Heure zijn de betere touwtrekkers geselecteerd en bestaat de basis grotendeels uit TTV Vorden spelers."

Bekers en medailles
Rond het middaguur verzorgen
onder meer Annelies Hummelink en Jannie Vliem de officials en de scheidsrechters in het clubgebouw van TTV Vorden van een uitgebreide broodmaaltijd. Indrukkend zijn de vitrinekasten die langs de muren in het gebouw hangen. Talloze bekers, standaards en medailles uit het verre verleden en heden sieren de kasten.

Ongetwijfeld zullen de vitrines eind dit jaar weer bijgevuld kunnen worden. Want TTV Vorden gaat niet alleen in de gewestelijke competitie voor de prijzen. Want naast de gewestelijke kampioenschappen zal men dit jaar in juni ook deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen in Monnikendam. Daarnaast zullen een aantal leden in juli meedoen aan selectiewedstrijden om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen. Deze vinden in september in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad plaats. En daar zal het ongetwijfeld evenals zondag in Vorden zomers warm zijn.