Bij de opmaat naar het nummer ‘de Glimlach van een kind’ vroeg Theo Driessen de kinderen in de zaal het podium te beklimmen en met hem mee te zingen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Bij de opmaat naar het nummer ‘de Glimlach van een kind’ vroeg Theo Driessen de kinderen in de zaal het podium te beklimmen en met hem mee te zingen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Publiek en muzikanten genoten van Lustrumconcert Harmonie Vorden

VORDEN - Zaterdagavond 7 april vond het Lustrumconcert van Harmonie Vorden plaats met medewerking van de band Dieptriest. Na vele uren repeteren en een soundcheck met de enthousiaste bandleden was iedereen bij Harmonie Vorden klaar en opgepept voor het maken van een puur Hollands muziekfeest. Dankzij inzet van veel leden was de sporthal veranderd in een bruin café. Om 20.00 uur opende de net gekozen voorzitter Erwin Sportel de avond met een kort openingswoord.

Bij de eerste tonen straalden de muzikanten onder leiding van Nikki Kleijsen het plezier uit. Met de opkomst van de band Dieptriest kwam de sfeer in de zaal al snel op het niveau van polonaise. Zanger en entertainer Theo Driessen zweepte het publiek en het orkest op met zijn aankondigingen en betrok hierbij waar mogelijk het publiek. Bij de opmaat naar het nummer 'de Glimlach van een kind' vroeg hij de kinderen in de zaal het podium te beklimmen en met hem mee te zingen. Ook de mensen in de zaal zongen uit volle borst mee.
Na een korte pauze gingen twee van de slagwerkers uit het orkest, Robin Oonk en Robin van der Kuip, helemaal los met 'Played-A-Live (The Bongo Song)' bekend van Safri Duo. Dieptriest bracht het ene na het andere bekende Nederlandse nummer ten gehore en nam het publiek mee. Tot slot van het optreden met het Harmonieorkest bereikte de avond een hoogtepunt met de uitvoering van de 'Liefde voor muziek' bekend geworden door Raymond van het Groenewoud. Na een toegift, maakte de afterparty het feest compleet voor bezoekers alle muzikanten.

Meer horen en zien van Harmonie Vorden? Kom dan donderdagavond 12 juli naar het jaarlijkse Zomeravondconcert midden in het dorp.


www.harmonievorden.nl