ONK en NK jeugd trial Zelhem. Foto: Henk Teerink
ONK en NK jeugd trial Zelhem. Foto: Henk Teerink

ONK en NK jeugd deelnemers strijden op De Langenberg

ZELHEM - Zelhemse Auto Motorclub (ZAMC) houdt zondag 29 april de tweede wedstrijd in 2018 voor het Open Nederlands Kampioenschap trial in combinatie met de vierde wedstrijd voor het NK-jeugdkampioenschap. Naar verwachting zullen ruim zeventig deelnemers op de 'flanken' van de Langenberg tot het uiterste gaan voor de belangrijke punten voor het Nederlandse kampioenschap. De eerste ONK deelnemer zal starten om 10.00 uur en bij de NK jeugd start de eerste rijder om 11.00 uur.

Het NK bestaat uit tien wedstrijden die door heel Nederland gereden worden. De eerste wedstrijd(en) in Maasbree, Apeldoorn en Breda, hebben laten zien dat het weer een spannende competitie is met in diverse categorieën talentvolle deelnemers, het ambitieniveau laat duidelijk een stijgende lijn zien en ook het aantal deelnemers is sinds enkele jaren weer flink toegenomen.

De ZAMC heeft ruim honderd actieve trial leden waarvan de volgende lokale en regionale leden deelnemen aan de Nationale trialcompetitie 2018: Oscar Prinsen komt uit in de klasse inters en de vier leden Michel van Tilburg, Rene Aal, Kevin Memlink en Valery Rooke komen uit in de klasse nationalen, Erik en Suzan Lusink rijden in de sportklasse B. Jasper en Aniek ten Mebel rijden bij de NK jeugd in de kampioen en aspiranten klasse.

De toegang is gratis en vindt plaats aan de Korenweg 4 in Zelhem.


www.zamc.nl

www.onktrial2018.zamc.nl


Motocrosswedstrijden rijders uit de regio en het nationale kampioenschap

HALLE - De HALMAC uit Halle houdt in het weekend van 28 en 29 april op circuit de Kappenbulten motocrosswedstrijden voor rijders uit de regio en voor het nationale kampioenschap van de zijspannen en de quads.

De cyclus van streekwedstrijden voor het Achterhoekse kampioenschap gaat komend weekend in Halle van start. Zaterdag 28 april is het circuit het domein voor crossers uit de regio. De leden van de TCD Hummelo, de MAC Lichtenvoorde, de VAMAC uit Varsseveld en van de HALMAC strijden dan in de klassen 125 cc, 250 cc en 500 cc om zo veel mogelijk punten te vergaren om zich aan het einde van het seizoen Achterhoeks streekkampioen van het jaar 2018 te mogen noemen. Daarnaast komen op deze zaterdag ook de dames- en de 40+ en 50+ klasse achter het starthek.

Op zondag 29 april is het de beurt aan de nationale startbewijshouders van de KNMV in de zijspan- en quad klasse. Voor hen wordt deze wedstrijd gecombineerd met de deelnemers in deze klassen aan de streekwedstrijden. Het wedstrijdprogramma wordt dan aangevuld met de jeugdrijders in de klassen 65-, 85- en 125 cc.

Beide dagen beginnen de trainingen om 10.00 uur en de wedstrijden gaan 13.00 uur van start. De toegang is gratis. Het circuit is te bereiken via de weg Zelhem-Varsseveld, afslag Kuiperstraat.