Dash wint thuis van de Bevers

VORDEN - In de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen waren de Bevers uit Lemelerveld de tegenstanders voor de volleybalsters uit Vorden. De dames uit Lemelerveld bezetten met de 11de plek de voorlaatste plaats op de ranglijst welke uiteindelijk degradatie zal betekenen. Dash is daarentegen, met nog vier wedstrijden te gaan, al zeker van handhaving en bezet een nette zesde plek.

Waar het zaterdag voor de bezoekers uit Lemelerveld dus in het teken van knokken voor lijfsbehoud stond, stond deze wedstrijd voor de dames uit Vorden uit het wegspoelen van de nare nasmaak van het verlies van vorige week.
De eerste drie sets was Dash duidelijk de betere van beide teams, al waren het de eerste twee sets twee serviceseries van Debbie van den Vlekkert die het daadwerkelijke verschil moesten maken. Met name de tweede set was het aanpoten voor de dames uit Vorden. De eerste set ging met 25-17 gemakkelijk naar Dash, maar de tweede set begonnen de Vordense dames met een valse start. In mum van tijd stond de thuisploeg met 1-8 achter.

De eerste drie sets was Dash duidelijk de betere

Op 19-24 lagen er zelfs meerdere setpunten voor de Bevers klaar om verzilverd te worden. De serverende van den Vlekkert dacht daar echter anders over. Door haar servicedruk sloeg zij, samen met de inzet van haar teamgenoten alle setpoints weg en sleepte de set alsnog met 26-24 binnen voor de thuisploeg. De derde set walste Dash zonder genade met 25-13 over de bezoekers heen en stond de 3-0 in sets op het scorebord. De vierde set verslapte Dash en begon teveel fouten te maken. De thuisploeg kreeg de foutenlast niet meer naar beneden en kreeg de bezoekers niet meer onder druk. Met 21-25 snoepten de Bevers een puntje mee uit Vorden.