Zaterdag eerste clubcross V.A.M.C. de Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink
Zaterdag eerste clubcross V.A.M.C. de Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink Foto:

Eerste clubcross V.A.M.C. de Graafschaprijders

DELDEN - Twee weken geleden werd de eerste clubcross van dit seizoen van de V.A.M.C. afgelast door de barre koude weersomstandigheden. Aanstaande zaterdag 31 maart komen de heren en dames voor het eerst dit seizoen in actie.

In Delden zal een circuit worden uitgezet waar de leden van de motorclub uit Vorden voor het eerst dit seizoen zullen strijden om de punten. De locatie is Deldenseweg 13 en daar zal men een circuit uitzetten voor een dag. De volgende klassen die aan de start komen zijn: 65, 85 cc, MX2 jeugd, recreanten, bromfiets en hobby quads. De open klasse is ditmaal niet in het programma opgenomen in verband met een K.N.M.V. cupwedstrijd die op dezelfde dag plaats zal vinden.

Jeugd enduro Westerbork
Afgelopen zaterdag deden een aantal jeugdleden van de V.A.M.C. mee aan de jeugd enduro in Westerbork. De M.S.V. Motordrente had een prachtige route aangelegd voor de jeugd. De jeugdrijders moesten vijf ronden afleggen van ruim een half uur met daarin 1 proef. Robin van Oldeniel was het meest succesvolle lid van de club uit Vorden. Hij wist een prachtige vijfde plaats te bemachtigen in de klasse JE 2. Koen van Dort met nog weinig kilometers in de benen moest nog wat wennen en werd 22ste. De wedstrijd waaraan 31 deelnemers aan meededen werd gewonnen door Kaiya Brouwer. De dames Noor en Sarah Gierkink werden keurig zesde en zevende in de categorie JE 1. Ties Bennink wist deze klasse winnend af te sluiten.