Complimenten organisatie Lentetocht

VORDEN – Bijna driehonderd deelnemers kwamen zondag naar Vorden om deel te nemen aan de jaarlijkse Lentetocht van de Vordense Rijwiel- en Toerclub de Achtkastelenrijders. De organisatie had weer alles uit de kast gehaald om deze klassieker, zo wordt de tocht inmiddels wel genoemd, goed te laten verlopen.

Was het 's morgens bij de start nog behoorlijk fris, later brak de zon door waardoor het genieten was. Na het nodige klimwerk onder andere over de Posbank was het goed vertoeven op de verzorgingspost, waar de deelnemers dan ook lekker een plaatsje in de zon opzochten onder het genot van een kopje koffie of een versnapering. Na de verzorgingspost was het genieten in de Havikerwaard en Doesburg richting Vorden. Bij aankomst op de startlocatie was iedereen tevreden over de tocht, zowel het aantal kilometers als hoogtemeters en kreeg de organisatie complimenten van de deelnemers voor deze goed verzorgde Lentetocht.


Geslaagde open dag IKC de Garve

WICHMOND - Woensdag 21 maart liep het storm bij IKC de Garve. Vanaf half 11 kwamen er opa's en oma's, ouders, belangstellende en dorpsgenoten het integraal kindcentrum bezoeken. De kinderen van groep 7/8 stonden klaar om de bezoekers welkom te heten of om ze de weg te wijzen naar het stembureau achterin de school. Vervolgens werd er koffie of thee aangeboden door de kinderen en natuurlijk een pannenkoek.

De gehele dag werden pannenkoeken gebakken en geserveerd. Er werden maar liefst driehonderd pannenkoeken gebakken. Binnen waren er open lessen in de groepen, met opa en oma muziek maken of samen met de buurvrouw rekenspelletjes spelen. Buiten was het hele plein uitgezet met spelletjes en gymmateriaal. Bij kinderopvang Avonturijn werd er een peuterlunch gehouden met natuurlijk een pannenkoek, aansluitend was er een voorleestheater Lizzy. Alle peuters uit het dorp zaten er klaar voor om naar het spannende boek 'pas op dit boek bijt' te luisteren.


Burgemeester Besselink ontvangt Manifest Vitale Kernen

BRONKHORST - Een vertegenwoordiging van de werkgroepen 'Vitale Kernen' overhandigde dinsdag 20 maart in het gemeentehuis van Bronckhorst een manifest aan burgemeester Marianne Besselink aan.

In 2017 startten vier werkgroepen 'Vitale Kernen' in Zelhem, Vorden, Hengelo en Steenderen. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente werken samen aan toekomstbestendige dorpskernen. Thema's die overal spelen zijn wonen, ontmoeten, voorzieningen, verkeer en openbare ruimte en beeldkwaliteit. Met dit manifest roepen de vier werkgroepen het college en de politiek op om de ingeslagen weg te continueren en versterken. Elke van de 'Vitale Kernen', Steenderen, Zelhem, Vorden en Hengelo heeft daarbij eigen specifieke punten opgesteld. Zie voor meer informatie de website en zoek op 'vitale kernen'.


www.bronckhorst.nl